cichy25 Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Napisano 18 Sierpień 2010 No właśnie czy ktoś szperał w tych okolicach???
cichy25 Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Napisano 18 Sierpień 2010 a jak już to jakie fant wydobył. bo słszałem ze mozna fanty ciekawe znależdz i nie wiem czy wrto tam skoczyć.
cichy25 Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Napisano 18 Sierpień 2010 ej nie mam nikogo z tych okolic bo jakieś info mi potrzebne.
mikomak Napisano 18 Sierpień 2010 Napisano 18 Sierpień 2010 Najlepiej by było samemu pojechać i sprawdzić i napisac posta co znalazłes.zeby znalezc trzeba szukac lepiej zadaj pytanie ile poszukiwacze wyjezdzili paliwa samochodami zeby cos znalezc to sie dowiesz.
cichy25 Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Napisano 19 Sierpień 2010 Raczej nie polecam 12kg złomu i nawet monetki czy łuseczki straszne kilka godzin łażenia i taka klapa.
mjut Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 Okolice Kisielic? Tak, kopałem kiedyś gościnnie koło Limży w lasach- posucha straszna ( https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/limza.jpg ). Kopałem też w Ogrodzieńcu, kilka kilometrów na wschód od Kisielic. Naprawdę piękny park, wielka historia bo przecież pałac Hindenburga stał ( https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/ogrodzieniec_28.jpg http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum24/ogrodzieniec_08.jpg ).Niestety po pałacu ani śladu, a w parku same kamienie magnetyczne :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 03:09 20-09-2010
jan-80 Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 Tak tez szukałem ale też nic mi ciekawego nie wyskoczyło. A tak ogulnie wie ktoś coś na temat kisielic cze jakiś front był czy coś bo raz słyszałem że gdzieś w tamtych okolicach napoleon przechodził.
Zwłoka Napisano 19 Wrzesień 2010 Napisano 19 Wrzesień 2010 http://www.powiat.ilawa.pl/encyklopedia/index.php?option=com_content&view=article&id=70:xvii-wieczny-skarb-monet-z-kantowa-k-kisielic&catid=43:zabytki&Itemid=57Skanowałem tamte okolice bo mam tam rodzinke.Wyskoczył mi 1 Srebrny Talar.Znajde zdjecia to dołacze.W Kantowie kolo kisielic znajdywałem w pobliskim lasku znajdywałem łodki z nabojami.
jan-80 Napisano 19 Wrzesień 2010 Napisano 19 Wrzesień 2010 A jeśli mozna wiedzieć kolega zwłoka jakim wykrywaczem szuka
jan-80 Napisano 24 Wrzesień 2010 Napisano 24 Wrzesień 2010 Witam potrzebne mi mapy Kisielic i ich okolic właśnie w strone Kantowa itd naj lepiej z lat 1940-1946 a jaeśli ktoś ma starsze terz proszę bo ja nigdzie znależć nie mogę. Z góry dzięki
Zwłoka Napisano 30 Październik 2010 Napisano 30 Październik 2010 Ja chodze na Minelab-ie XSPs.W Kantowie jest na polach takie spowe wzniesienie porosniete drzewami,to tam szukaj.Z tego co mi wiadomo stał tam kiedys Pałacyk.Pozdro
jan-80 Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 A kolega zwłoka tam szukał czy nie.Jak byś to powiedz mi więcej w którym miejscu bo jkoś nie kojaże a jak co to jutro moze tam pujde i zdam relacje.
Zwłoka Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 ja w to miejsce mam 550km i w tych okolicach bywam 1 na rok,ale postaram sie w miare opisac gdzie to.Jedziesz od Sobielowa,zara za ta wiocha zaczyna sie las.Droga prowadzi w las i w lewo to lecisz w lewo kierunek Kantowo.Trzymajac sie tej drogi bedziesz miał las po prawej,Kantowo przed soba a po lewej pola i własnie na tych polach jest wzniesienie z drzewami.
Zwłoka Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 a jak Cie interesuje militarka to na tym rozwidleniu prosto las a w lewo kantowo to tam sobie poszukaj.Na lini las/droga-zaczynajac od rozwidlenia.
Zwłoka Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 Nie ukrywam ze najbardzie chciałem uderzyc pod sam kosciół Kisielicki no,ale jest sie tam jak na dloni niestety.
jan-80 Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 No to dziekuje za info.Wiem że pod kościuł też o tym myslałem ale to by nie wypaliło ale tam fantów by było (DZIĘKI I POZDRAWIAM!!!)
jan-80 Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 A znalazłeś tam coś jeszcze oprucz tego talara.
Zwłoka Napisano 6 Listopad 2010 Napisano 6 Listopad 2010 mniejsze nominały talara czyli drobnica.Tam u was ciezko sie szuka tak po prawdzie.Gdzie sie nie spojrzy to pola...Za Suszem jest w okolicy młyn to jest jedyne miejsce do ktorego bym wrocił :D Pozdro
jan-80 Napisano 6 Listopad 2010 Napisano 6 Listopad 2010 No ja osobiście militarke wole ale wykrywacz pozwala na łuski bagnety nic wiecej i drobnice wiec jak byś mugł na e-mail napisać jaką militarke tam znalazłeś bym był wdzięczny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.