Skocz do zawartości
  • 0

lampka

UKI-81

Pytanie

Napisano
Witam, ostatnio w pobliżu zabudowań gospodarczych wyciągnąłem z ziemi coś takiego... Mi to przypomina element jakiejś lampy , a dokładnie podstawe lampy. Przedmiot wykonany jest z mosiądzu bądź stopów bardzo go przypominających. Czy ktoś ma jakieś sugestie które pomogą rozwikłać tę zagadkę?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chyba dobrze skojażyliście. Po przejżeniu zdjęć ze świecznikami faktycznie bardziej przypomina podstawe świecznika niż lampki, ale niestety nie natrafiłem póki co na taki sam wzór. Gdybyście trafili gdzieś taki model to będę wdzięczny za podesłanie linka. Pozdrawiam.
Napisano
Witam, ostatnio w pobliżu zabudowań gospodarczych wyciągnąłem z ziemi coś takiego... Mi to przypomina element jakiejś lampy , a dokładnie podstawe lampy. Przedmiot wykonany jest z mosiądzu bądź stopów bardzo go przypominających. Czy ktoś ma jakieś sugestie które pomogą rozwikłać tę zagadkę?
Napisano
Raczej nie jest to element lampy, a raczej jest to element świecznika kościelnego, na jakąś gromnice czy coś takiego, jest to górny element. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie