Skocz do zawartości

Moja skromniutka kolekcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 233
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiejszy urobek na tym samym poletku
-trzy guziorki, jeden sygnowany Extra Fein
-coś podobne do guzika, ołowiane, sygnowane 23
-dwie kule muszkietowe
-flobert - niewypał :) z sygn. orzełka
-monetki: SAP, 1 grosz polski 1823, 12 Reisch Thaler 1766, boratynka - monetki do oliwki
-trochę złomiku. Generalnie z poletka 1 ha wyszło 21 monet, sporo guziorków, muszkietek. Obok drugie pole 2 ha tylko obsiane, na jesieni do eksploracji.

Napisano

-resztki orła z obłamanymi skrzydłami
- sygnowane wieczko od fajki
-jakieś zamknięcie i blaszka ładnie zdobiona
-dwa moniacze
-guziorki
-dwa skaplerzyki, jeden nawet fajny

• 2 weeks later...
Napisano

Ostatnio wyczaiłem 1,5 hektarowe poletko bliziutko miasta - na rogatkach przy Drwęcy. Trochę się na nie czaiłem i zagadałem z rolnikiem, bo ładnie zaorane, ziemia siadła po jesiennej orce, nic tylko szukać. Trochę teren niewygodny, bo bezpośrednio przy głównej ulicy, masę domów i gapiów, a co tam. Zagadnąłem rolnika, a on mówi, że spokojnie mogę sobie chodzić do bólu. Po za tym od jego ojca dowiedziałem się kilka fajnych informacji ( 92 lata) pamięć wsteczna super :). Wyskoczyłem wczoraj na godzinkę i moja sowa non stop wyła, ustawiłem na dyskryminację i parę znajdek wyskoczyło, zaznaczam, że obszedłem z 10 arów. Chyba warto przetrzepać całe poletko :)

• 4 weeks later...
Napisano

guziorki
- dwa prusaczki sygnowane
- cztery wojskowe polskie sygnowane rok 1932, 1936, 1938, 193..
- jeden WP
- psi medal" :)
- ładna ozdóbka myśliwska
- żołnierzyk pruski
i takie tam

Napisano

monetki
- szeląg toruński 176...
- 2 fenisie pruskie
- niemiaszki
- peerelki, jedna okolicznościowa 1973 Międzynarodowy Dzień
Kobiet
- 1 einthalar agonalny
- 5 gr 1949
- 5 gr przedwojenne
- szkaplerzyk

Napisano
Wszystko z pól rolniczych z mojej wioski, które omijałem, trochę się wstydziłem reakcji mieszkańców, ale ogólnie dobrze to przyjęli. Tylko czasu brak, jutro wypad trzyosobowy na miejsce przeprawy wojsk napoleońskich przez bród i ich obozowiska. Nie obiecuję sobie za wiele, ale warto z piszczałką pobiegać, no i po zgrzewce piwa mamy zabezpieczone. Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie