Skocz do zawartości

Lektury z makulatury

grba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W piątek dałem pięcioka spragnionemu na piwo, a dzisiaj dostałem w prezencie:

Verziechnis der Staaten und Kabelgesellschaften,
welche die wichtigeren internationalen Seekabel besitzen

Mapa jak wskazuje układ polityczny w naszej części świata przedpierwszowojenna, a jaka klarowna... Tylko 16 krajów posiada podmorskie kable telekomunikacyjne; wymieniono aż 47 firm Kabelgesellschaften

Napisano

I wydawnictwo stare, znane, zasłużone, do dzisiaj działające.

Szkoda, że taka porwana i zatłuszczona, ale można posługując się nią jako załącznikiem poczytać Telegram Zimmermanna Barbary W. Tuchman.

Napisano

Broszura Oni prowadzili nas do zwycięstwa..." Wydana przed wyborami do Sejmu Ustawodawczego w roku 1947.

Bierut, Żymierski, szlak, nie wiedzieć czemu, z Riazania przez Lenino do Kiwerc koło Lubomla.

W lewym dolnym rogu msza przed bitwą, bo wtedy władze jeszcze były religijne...

Napisano

Naprawdę urodzony w Nieświeżu, syn prawosławnego popa, był przed wojną tylko nauczycielem podgarwolińskich szkół. Niestety Nieśwież już jest be, a profesja tatusia fuj!

Napisano

Nasz Prezydent - to człowiek, który wyszedł z ludu i dla ludu pracuje. Wszyscy darzymy go bezgranicznym zaufaniem i miłością. On nas wywiódł z niemieckiej niewoli i On poprowadzi ku lepszej przyszłości."

Ojżesz ty, Mojżesz!

Napisano

Dostałem jeszcze to.
Skąd się wzięła amerykańska broszura o administracji Busha seniora wydana przez Unitet States Information Agency?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie