wojtek2a Napisano 3 Sierpień 2010 Autor Napisano 3 Sierpień 2010 Rekonstrukcja obrony Nowogrodu w tym roku dużo wcześniej!!! Impreza odbędzie się w sobotę 7 sierpnia 2010r o godzinie 17.00 na terenie obok schronu przy moście. WAŻNE!!! Proszę o powiadomienie wszystkich zainteresowanych prywztnymi kanałami, gdyż reklama w tym roku jest nikła. To piszę ja, wojtek2a, sympatyk, ale nie organizator. Zapraszam!!!
jacek-26 Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 Bardzo porządna rekonstrukcja. Ja na pewno będę, chociaż muszę przejechać 300 km w jedną stronę.
ubenfurer Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 Miło że widz stawia post na forum odnośnie imprezy :-) Dla chłonnych wiedzy szczegółowej dot. obrony odcinka środkowej Narwi poruszane będą autentyczne epizody walk o schrony na linii Nowogród Temat na szóstkę z historii dla przyszłych pokoleń ;-)Szczegóły na miejscu
Slajmi130 Napisano 4 Sierpień 2010 Napisano 4 Sierpień 2010 Jacek damy radę, mam niewiele mniej. Porządna impreza porządni ludzie
jaro1979 Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 I jak Panowie oceniacie tegoroczna inscenizacje? Ja bylem pierwszy raz i nie nastawialem sie na jakas rewelacje po rozmowach z miejscowymi nt. inscenizacji z lat ubieglych ale musze powiedziec ze bylem przyjemnie zaskoczony. Wybuchy byly pierwsza klasa, zwlaszcza te w wodzie:) A przy okazji; moze ktos wie czyje wspomnienia czytano w czasie inscenizaji? Niewiele z nich bylo slychac ale wydawaly sie interesujace, mysle ze warto sie z nimi dokladniej zapoznac
ubenfurer Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 Nie wiem kolego jakich miejscowych słuchałeś ale ja stałem za rzeką pod mostem , czekałem na hasło do rozpoczęcia desantu i wyraźnie słyszałem jak narrator komentuję imprezę :-)
jaro1979 Napisano 10 Sierpień 2010 Napisano 10 Sierpień 2010 Mialem na mysli to ze jak zescie strzelali i detonowali ladunki wybuchowe to narratora nie bylo slychac bo przeciez nie przerywal czytania ani na sekunde. A przy okazji gratuluje inscenizacji. Wizne tez wy robiliscie moze?
robo01 Napisano 10 Sierpień 2010 Napisano 10 Sierpień 2010 jaro1979 Wizny w ubiegłym roku GRH Narew"nie robiła i nie brała udziału.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.