dado373 Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Napisano 1 Sierpień 2010 Witam.Zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze wykrywacza. Głównym ''celem'' poszukiwań ma być drobnica i kolorowa militarka. Ważny jest dla mnie zasięg. Zaznaczam, że miałem już kilka sprzętów i nie jestem początkujący. Cena do ok. 3500zl, najlepiej względnie nowy. Wytypowałem kilka modeli, które wydają mi się najbardziej odpowiednie. 1. Fisher F752. Minelab X-Terra 70/7053. Minelab Explorer SE / Pro4. White's DFXProszę o opinie.Pozdrawiam B.
dado373 Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Napisano 1 Sierpień 2010 Czy miał może kolega do czynienia z tym sprzętem ? I jeśli można proszę o jakieś uzasadnienie - na podstawia czego tak kolega sądzi - z własnego doświadczenia, czy może lektury internetowej.Dzięki za odp. Pozdrawiam.Ps. Jeśli ktoś uważa, że jakiś inny sprzęt będzie lepszy od tych, które zaproponowałem także proszę o wypowiedzenie się.
VanWorden Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 Ok, jeśli chodzi typowo o zasięg to z wymienionych na kolorową drobnicę wybrałbym F75. Jest to jeden z najbardziej czułych sprzętów o świetnym czasie reakcji. Do tego dochodzi bardzo dobra ergonomia, czas pracy na bateriach i stosunkowa prosta obsługa. Druga w kolejności byłaby Xterra tyle, że trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że w pewnych sytuacjach zarówno F75 jak i Explorer będzie miał większy zasięg.PozdrawiamVW
adam793 Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 Też polecam Minelab Explorer se dlatego że go posiadam i widzę rezultaty,uzasadnienie jest takie że znajduje a nie omija.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.