bikemax771 Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Napisano 31 Lipiec 2010 Dzień dobry chodzi mi o opinie użytkowników wykrywaczy jaką mają dyskryminacje metali chodzi mi o dyskryminacje feromagnetyków zaczynając od kapsla ,czy można je całkiem eliminować nawet duże przedmioty,a zarazem zasięg na kolorowe przedmioty,jak tak to jakim sprzętem dziękuję z gury za informacje bikemax771.
piko112 Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 WitamJa polecam Whites Spectra V3. Jest to jednak sprzęci z bardzo wysokiej półki, ale duskryminację ma całkiem fajną. Jednak nie da się do końca wyeliminować kapsli bez strat. W tym wykrywaczu jest specjalne ustawienie a kapsle", żeby je pomijać i tam ustawiasz sobie poziom usuwania kapsli.Pozdrawiam
rufa Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 witam.kapsel kapslowi nie równy.kapsel nowy jest powlekany kolorem" i taki daje sygnał.kapsel lekko skorodowany daje jeszcze inny sygnał[a w dodatku kursor nie może znależć stałej pozycji].kapsel mocno skorodowany to żelazo z odchyleniem na jakiś"kolor.jak do tej pory nie wynaleziono wykrywacza,który jednoznacznie wycinał by wszystkie kapsle.nawet spektra v3,też ma z tym problemy[z wpisów na różnych forach].
armand Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 Kapsle odrzuca Penetrator, Prospector i Dominator z jednoczesnym widzeniem monet. Pisałem o tym nie raz na forach. Problemy z kapslami mają zachodnie dynamiki tzw monetkowce". Polecam zapoznać się z Odkrywcą nr 7, artykuł Proscana i Sapera, a w nim m.in. opis testu gwoździa i monety.
dino73 Napisano 1 Sierpień 2010 Napisano 1 Sierpień 2010 ja posiadałem prizma IV i mi kapselki bardzo ładnie odrzucał.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.