zb23 Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 Mam prośbę gdzie zdobyć tróikolorową wstąże i czm oczyścić tą zawieszkę wygląda że jest z nierdzewki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Słaba fotka i mam spore wątpliwości czy to nierdzewka. Nierdzewke można trawić kwasem azotowym.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
zb23 Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 Przepraszam ale ja i mój aparat więcei niewydoli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Nierdzewki nie przyciąga magnes, to po pierwsze. Niestety podobnie metali kolorowych. Można kapnąć kwasem w niewidocznym miejscu i sprawdzić czy wchodzi w reakcje z metalem.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
zb23 Posted July 24, 2010 Author Share Posted July 24, 2010 Dzięki za podpowieć ale to jest wykopek jeżeli przez tyle lat lerzało w ziemi to jakikolwiek metal oprócz szlachetnego by zardzewiał a żadnych póncy nie posiada, mnieisza oto.Prosze mi doradzić gdzie zdobyć taką wstążkę lub z czego dorobić.Pozdrawiam Zdzisiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.