Zbyszek11 Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2010 Witam.Mam pytanie w jaki sposób WH nosił wyposażenie na bluzach kamuflażowych, tzn. czy całość wyposażenia znajdowała się na wierzchu czy tylko część? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Według regulaminu bluza maskująca miała zakrywać cały ekwipunek.W praktyce bywało różnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2010 Czyli zdarzały się przypadki że całe wyposażenie znajdowało się na wierzchu?Jeżeli ktoś ma fotki związane z tematem prosiłbym o wrzucenie jeżeli można, z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Problem w tym, że w odróżnieniu od Waffen-SS, w Wehrmachcie letnie bluzy maskujące wydawane były rzadko i przede wszystkim w jednostkach, których charakter działań wymagał dobrego maskowania – czyli np. w pododdziałach rozpoznania. Z tego powodu zachowanych fotografii żołnierzy WH w bluzach maskujących jest bardzo mało. Nie ma ty na myśli mundurów kamuflażowych szytych z włoskiego materiału, bo to odrębny temat.Kilka archiwalnych zdjęć, które udało mi się znaleźć zamieściłem w tym wątku naszego forum parę lat temu:http://panzerlehr.mojeforum.net/temat-vt506.htmlA odpowiadając na Twoje pytanie – tak wyposażenie bywało noszone na bluzie…PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.