afrak Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2010 Witam mam proble posiadam oto taki helm i chciał bym go wyczyscic w taki sposob zeby nie zniszczyc skory w srodku,za jakie kolwie info dziki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrak Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrak Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2010 Nikt nie pomoże ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 Trzeba to zdemontować do czyszczenia. Zacznij od konserwacji skóry > lanolina.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrak Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2010 Dostane w drogerii taka lanoline, i czy da rade go zdemontowac w takim stanie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Jeśli skóra wyschła to pozamiatane.Lanolina ani nic już nie pomoże.Małe szanse na uratowanie.Na przyszłość radzę zawijać takie cuś w folię do czasu konserwacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrak Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2010 no jest juz sucha moze wazelina techniczna pomoze lub oliwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Skoro jest sucha to teraz pozamiatane.Fasunek stracił swój wymiar i już nigdy go nie odzyska.Teraz to mozesz nacierać magicznymi środkami i owszem zmiękczysz ale do innego rozmiaru niż pierwotny.Ale przygotuj się na długotrwałą pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Tylko lanolina!Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrak Napisano 17 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2010 gdzie moge kupic taka lanoline pytalem w drogerii i nic takiego nie maja, i jesli jet to mozliwe to prosze o zdjecie jak wyglada. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 Zapytaj w aptece. Ja tak zrobiłem i dostałem trochę za free. Musisz tylko powiedzieć że do konserwacji.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Ja oprócz konserwacji wkładki zdemontowałbym nity ,wyjął wkładkę i dopiero po przeczyszczeniu hełmu bym ją zamontował (mój kolega tak kiedyś zrobił ale musiał później dokupić nity bo tamte się mocno popsuły). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.