SSzuder Napisano 11 Lipiec 2010 Autor Napisano 11 Lipiec 2010 Witam!Ostatnimi czasy trafiło mi się takie cuś!Jest to pusta rurka z nagwintowanym końcem z jednej strony (stożkowo), oraz otworami niczym chłodnica (stąd też pierwsza myśl).Dodać mogę, że fant znaleziony w okolicach walk radziecko-niemieckich z 1944 roku, w pobliżu wyskakiwały też inne radzieckie sprzęty.Pomożecie? :)
SSzuder Napisano 11 Lipiec 2010 Autor Napisano 11 Lipiec 2010 I druga strona. Z tej strony nie ma przelotu (co jednak skazuje moją teorię o chłodnicy na zapomnienie).Dodam i zaznaczę raz jeszcze - rurka jest w środku całkowicie pusta.
Mr.Vegas Napisano 11 Lipiec 2010 Napisano 11 Lipiec 2010 Wygląda mi to na pozostałości po lotce od moździerza takiej jak na zdjęciu. Pozdro
SSzuder Napisano 11 Lipiec 2010 Autor Napisano 11 Lipiec 2010 Słusznie, są nawet resztki nitów po skrzydełkach.Dzięki serdeczne za pomoc, nie skojarzyłem! :)
mikomak Napisano 11 Lipiec 2010 Napisano 11 Lipiec 2010 Popieram SSudera to jak najbardziej pozostalosc po lotce tyle ze bez lotek a co do lotek tez mam takie i nawet stożek przy gwincie jest taki sam.Pozdrawiam:)
SSzuder Napisano 11 Lipiec 2010 Autor Napisano 11 Lipiec 2010 To poratujcie jeszcze Koledzy - z moździerza jakiego kalibru pochodzi ta loteczka? 120mm?
Pytanie
SSzuder
Witam!
Ostatnimi czasy trafiło mi się takie cuś!
Jest to pusta rurka z nagwintowanym końcem z jednej strony (stożkowo), oraz otworami niczym chłodnica (stąd też pierwsza myśl).
Dodać mogę, że fant znaleziony w okolicach walk radziecko-niemieckich z 1944 roku, w pobliżu wyskakiwały też inne radzieckie sprzęty.
Pomożecie? :)
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.