kropton Posted July 6, 2010 Author Share Posted July 6, 2010 WitamOd niedawna jestem posiadaczem tego wykrywacza.Chodzę na dynamiku.Kolorz pokazuje normalnie, na metalu szcha dźwięk przesterowania lub pokazuje wynik jako kolor.Jak go ustawic, żeby było O.KMoje ustawienia todyskryminacja -15 , czułośc 35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarchista Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem, ale... Niektóre przedmioty żelazne/stalowe wykrywacze mogą sygalizować jako kolor (w szczególności różne kółka stalowe, płaskie stalowe płyty...). Proxima pokazuje wtedy zwykle wysoki sygnał, powyżej 80. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Witam.Dźwięk przesterowania towarzyszy wykryciu przedmiotów o dużych gabarytach i zalegających stosunkowo płytko. Jeśli do tego przedmiot ów jest zardzewiałym jest, to detektor zobaczy" ten przedmiot jako kolor. W terenie obfitującym w tego typu przedmioty, najlepiej zmniejszyć czułość. Oczywiście możesz też wyłączyć dźwięk przesterowania. Wtedy na wyświetlaczu będzie widać takie coś ^ tuż przed trybem pracy.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu17 Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 A ja mam pytanie do posiadaczy Proximy czy jak chodzicie na dynamiku to w tle też macie cały czas dzwięk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Witam.Sygnał wiodący jest po to, aby ustawić go na poziomie zapewniającym w danych warunkach otoczenia słyszalność najsłabszych/najcichszych sygnałów. Osobiście głośność sygnału wiodącego ustawiam przeważnie na granicy słyszalności.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.