kropton Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 WitamOd niedawna jestem posiadaczem tego wykrywacza.Chodzę na dynamiku.Kolorz pokazuje normalnie, na metalu szcha dźwięk przesterowania lub pokazuje wynik jako kolor.Jak go ustawic, żeby było O.KMoje ustawienia todyskryminacja -15 , czułośc 35
Anarchista Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem, ale... Niektóre przedmioty żelazne/stalowe wykrywacze mogą sygalizować jako kolor (w szczególności różne kółka stalowe, płaskie stalowe płyty...). Proxima pokazuje wtedy zwykle wysoki sygnał, powyżej 80.
Eastlegion Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 Witam.Dźwięk przesterowania towarzyszy wykryciu przedmiotów o dużych gabarytach i zalegających stosunkowo płytko. Jeśli do tego przedmiot ów jest zardzewiałym jest, to detektor zobaczy" ten przedmiot jako kolor. W terenie obfitującym w tego typu przedmioty, najlepiej zmniejszyć czułość. Oczywiście możesz też wyłączyć dźwięk przesterowania. Wtedy na wyświetlaczu będzie widać takie coś ^ tuż przed trybem pracy.Pozdrawiam.
Winiu17 Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 A ja mam pytanie do posiadaczy Proximy czy jak chodzicie na dynamiku to w tle też macie cały czas dzwięk?
Eastlegion Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Witam.Sygnał wiodący jest po to, aby ustawić go na poziomie zapewniającym w danych warunkach otoczenia słyszalność najsłabszych/najcichszych sygnałów. Osobiście głośność sygnału wiodącego ustawiam przeważnie na granicy słyszalności.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.