Skocz do zawartości
  • 0

Aluminiowa tabliczka z samochodu,schemat

vojtaz2

Pytanie

Napisano

Witam, może ktoś spotkał się z taką tabliczką, na tabliczce jest pokazany schemat, opisany po angielsku, chyba chodzi o wymiane jakiś części po 200- 500 milach, oleju, castrol. Pytanie z jakiego to pojazdu, oraz znalazłem to w miejscu gdzie znajduję ostatnio dużo części po hełmach, odznaczenia, blachy amo po flak 37mm.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przyjrzałem się lepiej i między przednim i tylnym zawieszeniem z każdej strony ma po boku po 1 baku paliwa, ma też na pęd na przód i tył. Baki umieszczone są za stopniem,schodkiem drzwi kabiny.

Przepisze to co jest opisane pod strzałkami, zaczynam od przodu lewej dolnej części tego schematu:

1: Replace every 10.000 miles- strzałka prowadzi do silnika,chyba filtr oleju.

2: Repack front hubs with medium heavy grease every 4000 miles- 2 strzałki prowadzą jakby do śrub mocowania jakiejś płyty za przednim kołem,lub to jakieś końcówki drążków.

3: Drain enigne and refill with fresch oil every 2000 miles- strzałka prowadzi do kadłubu pod schodkiem wejścia do kabiny.

4: L(..)ricate clutch controland handbrake(razem lub osobno)..joint with oil can every 4000 miles. - Strzałki prowadzą do mostu przedniego i tylnego

Na razie tyle z opisu, będzie trzeba więcej, znajdę czas i przepiszę
Napisano
Raczej ciężarówka, dwa baki duże o tym mogą świadczyć

Czy ktoś może wiedzieć więcej, może widział gdzieś taką tabliczkę na jakimś samochodzie ciężarowym, być może okres wojenny, świadczyć może o tym teren na którym to znalazłem
Napisano
Pkt. 4 to będzie:
Lubricate clutch control and handbrake joint with oil can every 4000 miles.
Czyli : nawilżyć sterowanie sprzęgła i przegub hamulca ręcznego oliwiarką ręczną co 4000 mil.

Typowa instrukcja smarowania z punktami smarowniczymi. Wygląda to na ciężarówkę w wersji do ruchu lewostronnego.
Land Lease?
Ford, Leyland?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie