darek033 Napisano 29 Czerwiec 2010 Autor Napisano 29 Czerwiec 2010 Witam koledzy.Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotów ze zdjęcia .Ostroga bo na taką mi wygląda ma bicia BM7.Pozdrawiam
darek033 Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Napisano 30 Czerwiec 2010 Dodam że wszystko co na zdjęciu jest z jednego miejsca...
kowalinho Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Zdecydowanie nie, a powód jest prosty - wszystkie ostrogi w kawalerii bezwarunkowo musiały brzęczeć - to nie żart! :-)Te, z tego co widzę na zdjęciach, takiej funkcji pełnić nie mogły. Mogła za to być prywatnym zakupem np. oficera piechoty, albo Policji.
kowalinho Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Monogram na naramiennik 16 Pułku Ułanów Wielkopolskich im. gen. Gustawa Orlicz - Dreszera (stąd OD) oraz ostroga cywilna z białego metalu - Britannia metal (BM).
darek033 Napisano 29 Czerwiec 2010 Autor Napisano 29 Czerwiec 2010 Witam koledzy.Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotów ze zdjęcia .Ostroga bo na taką mi wygląda ma bicia BM7.Pozdrawiam
Pytanie
darek033
Witam koledzy.Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotów ze zdjęcia .Ostroga bo na taką mi wygląda ma bicia BM7.Pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.