JAZON75 Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 A u Ciebie kolego akumulatorek 800mAh i 2500mAh ładuje się w tym samym czasie?
sqr Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 sorry ale tu kolega pytał o wykrywacze a nie o baterie/akumulatory/ładowarki
Jakub22 Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Witam ACE 2501. Czy zdarzyło się komuś z użytkowników ACE 250 uszkodzenie sondy tzw. świrowanie, jakieś pęknięcie. 2. Na forum wyczytałem taką opinie, że w tych modelach to normalka że coś piszczy w elektronice, to mnie zmartwiło . 3. Wiadomo zawsze można trzasnąć w coś przypadkowo jakim stopniu osłona sondy spełnia swoje zadanie?. F21. Dodatkowa cewka? nie widzę w ofertach :) 2. Dyskryminacja i pinpoint(mętlik w głowie czytając forum :)) lepsza gorsza? od 250 3. ostatnio wyczytałem, że potrafi szaleć i wzbudzać się bez przyczyny ? White's Coinmaster cokolwiek - ale to chyba wykracza po za temat :)Dziękuję za pomoc. Pozdrawam
Cpt.Nemo Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Jakub22 (2 / 0) 2010-07-03 22:16:43 Witam ACE 2501. Czy zdarzyło się komuś z użytkowników ACE 250 uszkodzenie sondy tzw. świrowanie, jakieś pęknięcie. 2. Na forum wyczytałem taką opinie, że w tych modelach to normalka że coś piszczy w elektronice, to mnie zmartwiło . 3. Wiadomo zawsze można trzasnąć w coś przypadkowo jakim stopniu osłona sondy spełnia swoje zadanie?. "Ad1. Mi sie nic takiego nie zdarzylo, natomiast spotkalem teren na ktorym ACE piszczal praktycznie nez przerwy :)Ad2. Nie tyle piszczy ile czasami cichusienko slychac dzwiek wiodacy i to jest normalne zjawisko w niczym nie przeszkadzajace i naprawde bardzo cichutkie.Ad3. Oslona chroni cewke w moim przypadku na prawde doskonale, jedyna wada oslony to jej cena :) tak ze dwa razy za wysoka.Dyskryminacja bardzo przyzwoita a pinpoint wrecz wzorowy i bardzo dokladny.
Jakub22 Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Dziękuję za odpowiedź Cpt.Nemo cena Garrett ACE 250 - 849 zł + osłona 50 zł = 899zł cena Fisher f2 - 899 zł hehe kompletny mętlik w głowie :P ale pewnie nie tylko ja tak mam i trzeba postawić na któregoś:) muszę jeszcze pogrzebać na forum na temat White's Coinmaster bo praktycznie nic o nim nie wiem a może być alternatywą dla wyżej wymienionych sprzętów
KaRaDo Napisano 4 Lipiec 2010 Napisano 4 Lipiec 2010 Witam,Jakub co do twoich pytań odnośnie F2:1. Dodatkowa cewka? nie widzę w ofertach :) 2. Dyskryminacja i pinpoint(mętlik w głowie czytając forum :)) lepsza gorsza? od 250 3. ostatnio wyczytałem, że potrafi szaleć i wzbudzać się bez przyczyny ?"Ad.1: Jest jedna dodatkowa cewka dedykowana do F2. To taka mała precyzyjna cewka punktowa na większe głębokości. Możliwe jest również zamontowanie cewki bodajże od F4.Ad.2 Niestety nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Możesz jedynie zapoznać się z moją oceną F2 w tym wątku.Ad.3 Praktycznie nic nie dzieje się bez przyczyny. W przypadku F2 z takimi objawami spotkałem się w okolicy linii wysokiego napięcia oraz przeciążonych linii średniego napięcia. Należy wtedy obniżyć czułość do 3 z 5 kresek.PozdrawiamP.S. Trochę się zdziwiłem, ceny Ace i F2 wzrosły o 100 zeta od lutego.
Jakub22 Napisano 4 Lipiec 2010 Napisano 4 Lipiec 2010 Również dziękuję za odpowiedź Nie wiem dlaczego myślałem że mała cewka jest w zestawie jako gratis czy coś takiego, hehe pewnie nad ranem czytałem jakiegoś posta :) A co do linii wysokiego napięcia to jak dla mnie nie ma większego znaczenia, czyli w moim odczuciu nie mogę tego uznać za znaczącą wadę. Opierając się na wypowiedziach tych co mieli do czynienia z tymi dwoma wykrywaczami można wywnioskować że skłaniają się oni bardziej na korzyść f2 (z tego co mi wiadomo f2 jest próbą przejęcia palmy pierwszeństwa w tym segmencie rynku wykrywaczy przez Fishera) Ale jak widać nie da się wprowadzić w tym zakresie cenowym czegoś co jest rażąco lepsze od konkurenta. Szkoda że nie ma tak rozległych postów na temat White's Coinmaster (ktory jest ponoć White's Prizm III po liftingu)na temat Prizma III jest trochę napisane ale w mim odczuciu nie jest to tak szczegółowe i wyczerpujące jak na temat F2 i ACE250. Może White's Coinmaster jest takim cichym mistrzem w tej kategorii i tylko czeka na swoją chwile? Może wypowiedział by się jakiś poszukiwacz któremu przeszły przez ręce wszystkie te 3 modele?. No niestety KaRaDo wzrosły :/ nie musze chyba mówić, że wolałbym tą stówkę mniej zapłacić:) ale to chyba jest związane z kursem dolara. Ceny podałem ze sklepów internetowych, może w normalnych sklepach znalazło by się kilka złotych taniej. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.