radar_w Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Napisano 14 Czerwiec 2010 witam Kolegówmam pytanie odnosnie bic na bagnecie, widoczne sa tylko cztery cyfry na progu głowni, co jest w tego rodzaju bagnetach dziwne dla mnie. moze to jest jakas odmiana i dlaczego bicia zostały usuniętedzieki za info
zukuri Napisano 15 Czerwiec 2010 Napisano 15 Czerwiec 2010 Niestety- fotki bardzo słabe i nie jestem w stanie niczego tam znaleźć.Pewny jesteś, że na progu są cztery cyferki a nie np. napis CITO".Zerknij- może to właśnie ten wyraz... Jeśli tak, to jest to właśnie producent, który wyjątkowo skąpo stemplował swoje wyroby.Pozdrawiam, Piotr.
radar_w Napisano 15 Czerwiec 2010 Autor Napisano 15 Czerwiec 2010 witamdzieki za info, ale cgyba to są cyferki i wydaje mi sie że na jelcu sa małe rombikipzdr
zukuri Napisano 15 Czerwiec 2010 Napisano 15 Czerwiec 2010 Porównaj z tym:http://www.sigges-bajonette.de/Deutschland/m9805/9805na/9805cito/9805cito.htmlTaki masz, czy rzeczywiście masz numer na swoim ?Pozdrawiam, Piotr.
radar_w Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Napisano 14 Czerwiec 2010 witam Kolegówmam pytanie odnosnie bic na bagnecie, widoczne sa tylko cztery cyfry na progu głowni, co jest w tego rodzaju bagnetach dziwne dla mnie. moze to jest jakas odmiana i dlaczego bicia zostały usuniętedzieki za info
zukuri Napisano 15 Czerwiec 2010 Napisano 15 Czerwiec 2010 To jest CITO".Stempel był skoszony i odbiła się tylko dolna jego część.Pozdrawiam, Piotr
radar_w Napisano 15 Czerwiec 2010 Autor Napisano 15 Czerwiec 2010 dzieki wielkie za info, a co to za firma cito?chciałbym go sprzedac ile go cenic?mam pytanie do Kolegów o wycene bagnetów do mausera hiszpanów- jeden długi a drugi krótki- fotki pozniejjeszcze raz dzieki
zukuri Napisano 15 Czerwiec 2010 Napisano 15 Czerwiec 2010 Z zasady nie biorę się za żadne wyceny. Dla mnie jakiś bagnecik będzie warty powiedzmy 100 zł. Na licytacji dwóch, lub trzech ambitnych wywali za niego wielokrotność tej sumy i wtedy ja wyjdę na wariata- nie oni ...;-)Firma Cito" produkowała listki" w latach 1915-16.Tu skan z mądrej księgi i dalsze informacje :http://img708.imageshack.us/img708/1429/cito.jpgPozdrawiam, Piotr.
Pytanie
radar_w
witam Kolegów
mam pytanie odnosnie bic na bagnecie, widoczne sa tylko cztery cyfry na progu głowni, co jest w tego rodzaju bagnetach dziwne dla mnie. moze to jest jakas odmiana i dlaczego bicia zostały usunięte
dzieki za info
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.