Skocz do zawartości
  • 0

kapiszonowa dubeltówka?

otrong

Pytanie

Napisano

Witam kolegów, dzisiaj trafiło mi się takie coś, niestety, moją działką jest numizmatyka i kompletnie się na tym nie znam. Proszę więc, o wszystko co możecie powiedzieć na temat tej dubeltóweczki raczej kapiszonowa i na 100% wyprodukowana przed 1850r - dlatego absolutnie LEGALNA.

Z góry dziękuję za wszystko - ewentualnie wycenę, w najmniejszym nawet stopniu mnie to nie interesuje i zamierzam zamienić to na nowe numizmaty.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kolegów, dzisiaj trafiło mi się takie coś, niestety, moją działką jest numizmatyka i kompletnie się na tym nie znam. Proszę więc, o wszystko co możecie powiedzieć na temat tej dubeltóweczki raczej kapiszonowa i na 100% wyprodukowana przed 1850r - dlatego absolutnie LEGALNA.

Z góry dziękuję za wszystko - ewentualnie wycenę, w najmniejszym nawet stopniu mnie to nie interesuje i zamierzam zamienić to na nowe numizmaty.

Napisano
i drugie, brak sygnatur i oznaczeń, lufa chyba bez gwintu, ale nie mogę tego potwierdzić, bo sporo zebrało się na nim korozji.
Napisano
Dziękuję, ale poczekam jeszcze na pomsee" i pokemona"

może oni coś konkretnego powiedzą.

Bo to że to po 1830 to też potrafię z Wikipedii przeczytać.

cyt: amek kapiszonowy wynaleziony został w 1818 roku, po czym na przełomie lat 30. i 40. XIX wieku wprowadzono go do powszechnego użycia" -WIKIPEDIA

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie