Hagen Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Witam wszystkichWczoraj chodząc po korytarzach Grudziądzkiej Cytadeli znalazłem ponad 7 kabur do pistoletu P 64 Czak".Kabury wyczyściłem z brudu.I tu są moje pytania.1.Kabury są strasznie twarde( nie są elastyczne)(czym natłuścić kabury żeby były elastyczne)2. Przy kaburach są stalowe elementy (olce" do zapięć)które są zardzewiałe.W jaki sposób oczyścić te bolce z rdzy nie niszcząc kaburyPs. Może to nie do tego działu ale czy ktoś z was koledzy, orientuje się czy na cytadeli są jeszcze jakieś ciekawe rzeczy. Bo do tej pory słyszałem jakieś legendyPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Ja bym kabury umył w wodzie a potem przetarł oliwką (taką jak do małych dzieci) np bambino http://cokupic.pl/i/c_big804818.jpg. należy przetrzeć parę razy żeby skóra wpiła".Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagen Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2010 I to pomoże ?? to superA co z tymi stalowymi bolcami ??co zrobić żeby je wyczyścić z rdzy i nie uszkodzić kabury ??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Sposób z oliwką podpowiedział mi dziadek,faktycznie działa zrobiłem tak z twardym jak kamień paskiem leżącym w piwnicy ze 30 lat.A z bolcami nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 13 Czerwiec 2010 Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Bolce nasmarować kilkakrotnie fosolem, a następnie zakonserwować wd 40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagen Napisano 15 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2010 wielki dzieki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.