Skocz do zawartości

Teknetiks Omega 800- prośba o ustawienia

klamra122

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu wczorajszym stałem się posiadaczem Omegi.Od 5-6 lat latałem na bardzo wdzięcznym moim ukochanym tesoro silver.
Proszę o pomoc i kilka fachowych rad w ustawieniach.Zaznaczam że na razie mam cewkę standartową 10
Napisano
Musisz kolego dobrze dostroić sprzęt do gleby,wtedy spokojnie czułość możesz ustawić w granicach 95,wyciąć żelazo i część folii i śmigasz...
Napisano
Wielkie dzieki koledzy za rady.Próbowałem wczoraj troszkę ale przyznam szczerze że troszkę ciężko się przyzwyczaić po 5latach śmiganie na silwerku.Czułość przyznam rewelacja.
Napisano
Zapomniałem dodać, nie wiem czy szukałeś gdzieś jeszcze info, ale na początek nie polecam funkcji NOTCH gdyż wycinając pewne segmenty możesz omijać interesujące cię przedmioty.Póżniej sam będziesz wiedział co i jak. Sygnał polecany na dyskryminacji to D1.Pozdr
Napisano
Moje spostrzeżenia po kilku dniach pracy z wykrywaczem.Cewka standart 10!!
Nie wiem gdzie kolega Emes szuka i na jakim terenie, ale czułość 95 to chyba dobra na pustynie.
polecam - teren niezaśmiecony od 75- do 80
- teren zaśmiecony od 65- do 70
- teren bardzo zaśmiecony od 60- do 65
dyskryma wszędzie 30-35 Polecam D3
Komfort pracy przede wszystkim!!
Różnica między 65 a 90 to tylko 5%.
Napisano
Na ogół chodzę po polach i przy dobrym dostrojeniu do gruntu czułość w granicach 90 jest ok,troszkę wtedy popiarduje ale dobre sygnały bez problemu można odróżnić,na mokrej,ciężkiej ziemi troszkę z czułością można zjechać,osłony powinny być dostepne w TALCOMPIE pozdr
Napisano
Witam zaraz po zakupie Omegi też szukałem osłony na elektronikę, pytałem w wielu miejscach, na allegro w sklepach z wykrywaczami, nawet tych internetowych, u osób które szyją osłony do wykrywaczy, niestety nigdzie nie znalazłem. W końcu będąc u rodziny z wykrywaczem poprosiłem o uszycie i po całym dniu przymiarek udało się ale nie było łatwo. Ja chodzę zawsze na czułości 99 chyba, że teren jest bardzo zaśmiecony wtedy ok 92-95.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie