Skocz do zawartości
  • 0

Klamra od pasa KK

Kopacz1

Pytanie

Napisano

Proszę o identyfikacje klamry mosiężnej.
Moje domysły K K - Korpus Kadetów im.gen.Karola Świerczewskiego 1945-1956
To tylko moje przypuszczenia,proszę więc o potwierdzenie lub wykluczenie mojej teorii dobrym materiałem (fotografią lub opisem)
Pozdrawiam

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolega wow najwyraźniej nie zaskakuje,prosiłem o potwierdzone fakty tak jak pisał kol.huk o pojawieniu się tych klamer.To że jest to polska klamra to nie mam wątpliwości,chodzi mi o dokładne przypisanie formacji do tej klamry.Prosi się aż o przykre sywierdzenie że lepiej znamy klamry obce od rodzimych.
pzdr.
Napisano

Proszę o identyfikacje klamry mosiężnej.
Moje domysły K K - Korpus Kadetów im.gen.Karola Świerczewskiego 1945-1956
To tylko moje przypuszczenia,proszę więc o potwierdzenie lub wykluczenie mojej teorii dobrym materiałem (fotografią lub opisem)
Pozdrawiam

Napisano
od siebie dodam iż nie wiem czy ta klamra była Korpusu Kadetów im. gen. Karola Świerczewskiego - wiem tylko tyle iż jest rzadką klamrą ja osobiście widziałem ją aukcjach tylko dwa razy -pierwszym razem sprzedano ją za bardzo wysoką cenę ,drugim razem za nie wielką :) nie siedzę w klamrach polskich -ja ją zawsze kojarzyłem ze względu na budowę jako klamrę kadetów marynarki - może ktoś się jeszcze wypowie -pozdro
Napisano
Dzięki huk,moje pierwsze skojarzenie po wykopaniu - MW.Kształt i mocowanie jak w MW,po wstępnym oczyszczeniu zobaczyłem KK i domysły o korpusie kadetów.
pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie