Skocz do zawartości

jaki sprzęt wybrać?

Marcin2894

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam jaki sprzęt wybrać na militaria i na kolorek zastanawiam się nad White's Coinmaster, midas, ace250, bounty hunter discaver 2200 który z nich będzie najlepszy i sprawdzi się bardziej w militarce a który w kolorku z góry dzięki.pozdrawiam
Napisano
Witam,
Midas to tylko na militarke. Kolorku raczej nim nie znajdziesz, natomiast ACE 250 bardziej na kolor choć militarke, która jest płytko tez wyciągnie. może pomysli kolega nad Proximą? Jest to w miarę uniwersalny sprzęt.

pozdrawiam
Ejo
Napisano
Wszystko zależy od budżetu kolegi. Ja osobiście polecam ace 250 lub coś z Tekneticsów, Minelabów lub Fisherów. Sam posiadam Tekneticsa i jestem w pełni zadowolony.
Napisano
Ace 250, Tekneticsy, Minelaby,Fischery to sprzęty typowo kolorystyczne. Whites Coinmaster to dawny Prizm III więc też raczej kolorek.
Od Midasa o niebo lepszy jest Hs-3.Na militaria i kolorek. Na pewno nie będziesz rozczarowany sprzętem.
<pozdro
Napisano
Nie ma mnie aktualnie w domu więc nie podrzuce jakiś zdjęć. Jedyne co to z forum jakieś już pokazywane:

https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/s7306776_copy.jpg

To z zeszłego tygodnia a jest tego jeszcze duuużo więcej.Cewka 30. Hebda na pewno nie omieszka dorzucić swoich znalzeionych cewką 37:)
<pozdro
Napisano

Nie pchaj się w HS-3 Kolego. Drobnicy nim nie pokopiesz. No chyba, że będziesz poszukiwał przedmiotów zalegających stosunkowo i relatywnie głęboko. Jak ogólnie wiadomo, większość monetek i innego rodzaju precjozów zalega stosunkowo płytko. Poza tym jakość wykonania zostawia wiele do życzenia. Midasa również radzę odpuścić. ACE 250 to dosyć wdzięczny sprzęt, ale znowuż płytko bierze. Jedynie PROxima da Ci możliwość poszukiwania głębiej zalegającej militarki i wszelkich złomów oraz wszelakiej drobnicy.
Na fotce efekt 2,5 godziny spędzonej z PROxima na obfitującej w monetki łączce.
Pozdro!

Napisano
Radzi sobie świetnie, tylko widzę że moderator usunął moje 3 wpisy.Ja polecam Hs-3 i tego się będę trzymał. Z czystym sumieniem z wyżej wymienionych mogę powiedzieć że HS-3 jest najbardziej uniwersalnym sprzętem.
<pozdro
Napisano
pawel888 a szukałes innym sprzetem niz Hs-3?? Watpie bo bys nie gadał takich głupot ze jest bardziej uniwersalny niż proxima! Sam mam smetka bo oweszem jest to dobry wykrywacz ale nie na drobnice.
Napisano
Zdziwię Cię ale szukałem na sporej ilości sprzętów, a co do niektórych modeli mam porównanie ponieważ mają je koledzy. Proxime miałem w ręku raz, ale widziałem ja w akcji kilka razy, jakieś tam kolorki z pod niej wychodziły, większych dołków kolega na statyku nie kopał, ogólnie mi nie zaimponowała. Głupoty to z całym szacunkiem Wy gadacie.
<pozdro
Napisano
Pawle od samego widzenia w akcji kilka razy nie wyrabiaj Sobie zdania na temat Proximy.To że miałeś ją w ręku raz też nie czyni z Ciebie znawcy.Może była dla Ciebie za trudna?Pozdrawiam Brodkasz.
Napisano
Dla kolegi który chodził z nią ponad rok również była za trudna?
Nie czyni to ze mnie znawcy ale mam porównanie które mogę w 100% każdemu przedstawić i wyjaśnić.
Również nie jestem uprzedzony do Proximy, gdyby była sprzętem lepszym od Hs-3 nie pisał bym na odwrót. Nie mam żadnego interesu w polecaniu Smętka" tym bardziej w wypowiadaniu swojego poniekąd drastycznego subiektywnego zdania(dla niektórych)na temat Proxi.
<pozdro
Napisano
Pawle proszę tylko weź ją w rękę pochodź z nią trochę i dopiero wyrażaj swoje zdanie.To że Twój kolega z nią chodził a mu nie pasowała,no cóż mam kolegę który chodził ze Smętkiem parę lat teraz chodzi z Proximą i sobie chwali.Z Proximą chodzę już półtora roku i trochę ją znam więc nie wmawiaj ludziom że jest gorsza na drobnice od Smętka.
Napisano
Nikomu nic nie wmawiam. Każdy swój rozum ma i powinien sam zadecydować, ja tylko stwierdzam fakty i pomagam. A każdy wybierze to co będzie uważał za stosowne.
<pozdro
Napisano
Niech Ci będzie Pawle,widzę że Ci nie wytłumaczę.Jeszcze tylko jedna rzecz napisałeś stwierdzam fakty"moim zdaniem wyrażasz tylko swoją opinię,ale to już niech inni ocenią.Pozdrawiam Brodkasz.
Napisano
Witam,

Marcinie z przedstawionych przez Ciebie wykrywaczy wnioskuje, że poszukujesz sprzętu do 1000zł, który będzie jak najbardziej uniwersalny. Niestety żaden z przedstawionych przez Ciebie takim nie jest. Najbardziej zbliżony twoim oczekiwaniom oraz możliwością finansowym będzie Rutus Proxima. Niestety będziesz musiał trochę do zbierać, bo kosztuje 1480zł. Ten sprzęt uznawany jest za uniwersalny. Co do F2 (800zł) to mogę się na jego temat wypowiedzieć, bo sam go używam. Osobiście śmigam na dyskryminacji żelaza/stali, bo bardziej zależy mi na kolorkach. Tak, więc militakę najczęściej omijam. Jak na razie wykrywacz sprawuje się bardzo dobrze. Udało mi się już wyciągnąć sporo fajnych fantów. A i militarka się trafiła, o ile zapalnik od 75mm pocisku do Schneidera uznajemy za militarkę ;) (oczywiście po dokumentacji fotograficznej trafił z powrotem do gleby). W porównaniu np. do Ace 250 ma on trochę lepszy zasięg o ok. 10%. Za pozytyw uznaję również PinPoint, który wskazuje położenie fantu oraz głębokość zalegania do 30cm. PinPoint jest dokładny, przykładowo do 10cm zawsze za pierwszym szpadlem wykopuję tą ziemię w której znajduje się fant. A w 50-60% przypadków za pierwszym razem wyciągam odpowiednią garść ziemi z kupki, w której znajduje się fant. Bardzo przyspiesza to cały proces poszukiwania. Nie wiem, co mógłbym jeszcze napisać na temat tego wykrywacza. Jako minus uznaję rodzaj zasilania: 2x9V. Łącznie cena ok 20zł za komplet, ale same baterie trzymają ok. 30 godz. Akumulatorki to koszt rzędu 70-80zł a ładowarka ok.30zł.

Mam nadzieję, że przedstawione przeze mnie informacje pomogą Ci w wyborze wykrywacza.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie