lain Napisano 3 Czerwiec 2010 Autor Napisano 3 Czerwiec 2010 Na prośbę kolegi proszę o id takie fancika ze złomu.Nóżki żeliwne reszta mosiądz.Optyka wygląda na sprawną, soczewki do oczyszczenia.W świetle okularu widać poziomą linię.Niestety żadnych bić ani podziałek nie znalazłem.Długość całości to ok.50 cm
lain Napisano 3 Czerwiec 2010 Autor Napisano 3 Czerwiec 2010 Zastanawiają mnie zaznaczone elementy.Chyba typowa luneta takich nie posiada?Na gwint nakręca się nasadkę widoczną na pierwszej fotce
lain Napisano 3 Czerwiec 2010 Autor Napisano 3 Czerwiec 2010 I jeszcze fotka nasadki-nakrętki.Co to za przyrząd?Proszę o pomoc.
pmf1 Napisano 3 Czerwiec 2010 Napisano 3 Czerwiec 2010 niwelator to nie jest na pewno, dedukuję że w środku jest jakaś optyka, więc czy widać jakieś krzyże itp?
Pytanie
lain
Na prośbę kolegi proszę o id takie fancika ze złomu.Nóżki żeliwne reszta mosiądz.Optyka wygląda na sprawną, soczewki do oczyszczenia.W świetle okularu widać poziomą linię.Niestety żadnych bić ani podziałek nie znalazłem.Długość całości to ok.50 cm
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.