irasiad Napisano 27 Maj 2010 Autor Napisano 27 Maj 2010 Chciałem się tylko upewnić czy to jest psi numerek. Niestety dysponuję tylko taką fotką. Znalezisko kolegi.
danieloff Napisano 27 Maj 2010 Napisano 27 Maj 2010 Jak najbardziej. Znaczek taki był potwierdzenierm uiszczenia corocznego podatku od psa. Pieski bez żetonów były odławiane przez rakarzy.
irasiad Napisano 27 Maj 2010 Autor Napisano 27 Maj 2010 Dzięki danieloff! Potwierdziłeś moje przypuszczenia. Nowością dla mnie jest informacja o tym podatku. Warto było zadać pytanie na forum. Pozdrawiam!
danieloff Napisano 27 Maj 2010 Napisano 27 Maj 2010 Nie ma sprawy. Takie żetony emitowano co rok w innym kształcie, przynajmniej w Warszawie. Numer na żetonie nie jest indywidualnym numerkiem psiaka, tylko po prostu numerem kolejnym wydanego znaczka. Ten sam psiak każdego roku miał więc inny znaczek i numerek.
latający holender Napisano 28 Maj 2010 Napisano 28 Maj 2010 znajdź sobie w tym dziale(albo w wyszukiwarce)-był niedawno,chyba nawet dwa,tematpsie numerki",jest tam wiele zdjęć numerków,między innymi taki jak tu pokazałeś.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.