Kleeberczyk Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 Witam. Od dłuższego czasu zastanawiam się jakie straty poniosły obydwie strony podczas boju o Kamieńską Górę i Żaboklik. Wiem jakie mniej więcej straty były w całej bitwie, ale nie wiem jakie konkretnie na Kamieńskiej Górze i Żabokliku. Czy posiada ktoś jakieś informacje na ten temat ?. Interesuje mnie też miejsce pochówku żołnierzy. Z tego co wiem część żołnierzy (chyba 11) 79pp i 11pu spoczywa na cmentarzu w Dzierzgowie, a reszta ?? Szukałem po okolicznych cmentarzach ale nigdzie nie ma poległych pod Żaboklikiem, Szumskiem, Kamieńską Górą itd. Czy istnieje możliwość, że polscy żołnierze tam polegli pozostali na swoich stanowiskach ?? w okopach, i rowach strzeleckich ? Chodzi mi to o to iż czy Niemcy mogli zakopać ciała? Bo słyszałem o takiej tezie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleeberczyk Posted May 31, 2010 Author Share Posted May 31, 2010 Nikt, nic ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.