revolt Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 (*) znałem z widzenia Pana Jurka z bazaru na Kole. Kilka razy gadaliśmy. Kilka razy zastanawiałem się gdzie jest ten gość ze swoim stoliczkiem-dopiero dziś, po dwóch latach dowiedziałem się że nie żyje...
Maku 73 Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 mam pewną refleksję przy tej okazji. Czy jest możliwość spisania wspomnień,generalnie ujmując, zwiazanych z historyczno eksploratorskim dorobkiem Pana Jerzego Waszkiewicza?
tadekniejadek Napisano 3 Czerwiec 2010 Napisano 3 Czerwiec 2010 Maku_73Ten czlowiek prowadzil super dokladne zapiski, tyle ze jego syn nie chce tego upubliczniac, bo to opisy ekstra miejscowek, sam je teraz jeszcze doczyszcza po tacie..... Moze za iles lat zmieni decyzje, na co ja bardzo licze.Ja namawiam wszystkich starych poszukiwaczy" na pisanie pamietnikow, ale wszyscy co do jednego boja sie ze ktos bedzie chodzil po ich sladach i cos jeszcze wykopie co oni przeoczyli. Szkoda ze taka wiedza jaka zdobyl pan Jurek moze odejsc w zapomnienie, mysle ze opisy poszukiwan zainteresowaly by nie tylko kopaczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.