Kiczka1111 Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 ja myślę że to jakaś ściema ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktc Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 telewizja kłamie :)pamiętaj :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laszy Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Chodzi o program Wheeler Dealer" - specyfik opisywany przez kolegę groszek37 był używany kilka razy - przy różnych autach. Pamiętam, że chodziło o powierzchniową korozję. Wstukaj sobie POR-15 w googlach. Z tego co zrozumiałem (a producent używa w opisie taką terminologię techniczną, że głowa boli - np. adhezja polidigitalna?:-))), to preparat wiąże rdzę w trwałą błonę, ew. warstwę na powierzchni metalu, drewna czy czego tam chcesz. Kolor srebrny możesz sobie wybrać z palety kilku innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 15 Maj 2010 Autor Share Napisano 15 Maj 2010 szkoda myślałem że super środek ale skoro to tylko łączy rdzę w trwałą powłokę to coś jak Hammerite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laszy Napisano 15 Maj 2010 Share Napisano 15 Maj 2010 Co prawda nie wiem co to cudo wiąże na powierzchni drewna - może pył drzewny;-)? Producent POR-15 wyjaśnia, że preparat penetruje również drewno i inne materiały.Cudów jednak nie ma - procesu korozji nie da się odwrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.