Laszy Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 Chodzi o program Wheeler Dealer" - specyfik opisywany przez kolegę groszek37 był używany kilka razy - przy różnych autach. Pamiętam, że chodziło o powierzchniową korozję. Wstukaj sobie POR-15 w googlach. Z tego co zrozumiałem (a producent używa w opisie taką terminologię techniczną, że głowa boli - np. adhezja polidigitalna?:-))), to preparat wiąże rdzę w trwałą błonę, ew. warstwę na powierzchni metalu, drewna czy czego tam chcesz. Kolor srebrny możesz sobie wybrać z palety kilku innych.
groszek37 Napisano 15 Maj 2010 Autor Napisano 15 Maj 2010 szkoda myślałem że super środek ale skoro to tylko łączy rdzę w trwałą powłokę to coś jak Hammerite.
Laszy Napisano 15 Maj 2010 Napisano 15 Maj 2010 Co prawda nie wiem co to cudo wiąże na powierzchni drewna - może pył drzewny;-)? Producent POR-15 wyjaśnia, że preparat penetruje również drewno i inne materiały.Cudów jednak nie ma - procesu korozji nie da się odwrócić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.