esterendensen Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 Witam.Ostatnio złapałem taką paskudę.Ponoć jest to turkuć podjadek i wędkarze twierdzą iż jest on doskonałą przynętą na suma.Prawda to?Próbował już ktoś tego sposobu na sumy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Z próbowaniem musisz poczekać do lipca .A przynęta zaiste skuteczna ,lecz niestety trudna do pozyskania .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Na suma trzeba sporo większą przynętę.Ale na coś mniejszego będzie dobry.Połamania kija. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 Nie chodzi o wielkość,tylko o zapach jaki on wydziela.Ponoć wabi sumy jak koty waleriana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 No proszę,człowiek się uczy całe życie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 A nie masz jakiegoś robala na młode dziewczyny? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Ten w spodniach powinien wystarczyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 jak się nie mylę to turkucie są pod ochroną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Faktycznie Nadwojciech zapomniałem,że to też do tego służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 janczar powiedz to mojemu tacie, hobbyście amatorowi działkowiczowi i ogrodnikowi... tak wrednego szkodnika to świat nie widział... w tym roku ponad 100 unieszkodliwiliśmy a musicie wiedzieć żeby to złapać to trzeba się nieźle natrudzić... a na sumy podobno pierwsza klasa, stryjo na te owady łapał i miał naprawdę dużo brań...pozdroSzczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Jednak jest robal na dziewczyny,Hiszpańska mucha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Szczurek nie czytałeś wcześniej,że są pod ochroną.Teraz się odezwą ochroniarze od żyjątek dużych i małych i będą Ciebie paragrafami straszyć.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 A jeśli chodzi o tę muchę Hiszpankę,nie jest ona czasami pod ochroną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Turkuć nie jest pod ochroną,w necie pełno porad jak go zwalczać.A mucha to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Już nie chce muchy ani żadnego Turkucia.Moja żona w tej chwili mi z głowy wybija młode dziewczyny.A może macie coś na narowiste żony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 zależy jakie metody preferujesz drastyczne czy spokojne jak drastyczne to możesz się domyśleć a ja spokojne to wsyp zonie środek nasenny do wody i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ejo Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Spokojna metoda to ulotnienie się cichaczem z domu na 3 godzinki do lasu :)PozdrawiamEjo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Maj 2010 Autor Share Napisano 10 Maj 2010 Ponoć dobrą metodą na złapanie tego szkodnika jest zakopanie sloika z końskim nawozem.Turkuć zwabiony zapachem gówna włazi do sloika i już z niego nie wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Mi wczesną wiosną trafił się taki okaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 trochę słabe fotki bo robione telefonem.Po sesji fotograficznej zginął śmiercią nagłą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 zgadzam się to jest jeden sposób a 2 sposobem z tego co widziałem to było wsadzenie świecy dymnej do jednej z dziur i nie wiem czy wytruło te turkucie czy nie bo widziałem tylko tą akcję przez przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Cholera jak tyle tego macie to odezwal bym sie w lipcu i moze bysmy zawarli jakis dill? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 O tuż to . Myślę że porady jak złapać tą bestię ,były by bardzo interesujące.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 11 Maj 2010 Autor Share Napisano 11 Maj 2010 Można też zakupić na allezlo-wcale niedrogie,ale przyjemniej zlapać samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 11 Maj 2010 Autor Share Napisano 11 Maj 2010 A tak przy okazji-to dziadostwo mocno gryzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.