byku89 Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 Witam szanownych kolegów. mam taki oto problem: planuję zakup sowieckiego motocykla z koszem bocznym, lecz chciałbym jeździć nim zazwyczaj bez kosza bocznego, ale chcę mieć też możliwość legalnego jeżdżenia z przyczepionym koszem.Moje pytanie jest następujące: czy takie coś jest wogule możliwe? bo chyba kosz boczny i ilość miejsc musi być wbita w dowód rejestracyjny? czy mogą mi grozić jakieś konsekwencje gdybym w dowodzie miał wbity kosz a jeździł solo" ? jak mógłbym rozwiązać taki problem? Z góry dziękuję szanownym kolegom za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bwerk45 Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Miałem K-750 z koszem wbity był kosz w dowód kiedy miałem ochote śmigac z koszem to z koszem kiedy solo to sciągałem kosz i solo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Nic prostszego.Rejestrujesz motocykl z koszem.Masz kosz wbity w dowód i 3 miejsca.Jak masz kaprys odczepiasz kosz,a jak padnie gupie pytanie ,oznajmiasz,że własnie jest w malowaniu.jeśli masz kosz wbity w dowód nie masz kategorycznegoobowiązku zawsze z nim jeździć.Jeśli nie masz kosza wbitego w dowód,to nie możesz z nim jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Nie do końca Hans-czasami w dowodzie jest tylko wpisane,że to motocykl trzyosobowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Witam!U nas nie Białoruś. Chcesz z koszem, jeździsz z koszem, bez to bez. Ja zawsze w dowodzie miałem MOTOCYKL /jedynie w karcie pojazdu mam, że jest wózek boczny/.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.