andrenr68 Posted May 7, 2010 Author Share Posted May 7, 2010 Czy może ktoś z kolegów wie coś na temat działań wojennych w okolicach Jeżowa w czasie 1 wojny światowej.Czy może jest jakaś literatura na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obert8 Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 wyszly takie ksiazeczki na temat bitwy lodzkiej 1914 do dostania w ksiegarni na ul a struga masz tam wszystko opisane A tak na marginesie Jezow juz jest przekopany bo nie tylko 1 wojna ale i 39pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrenr68 Posted May 12, 2010 Author Share Posted May 12, 2010 Dzięki kolego,a tak na marginesie już nie ma się gdzie obrócić wszystko przekopane.Jakieś 8 lat temu tam się kręciłem z prymitywnym wykrywaczem chodziło mi wtedy o wrzesień.Jakiś czas temu usłyszałem że walki tam się toczyły w czasie wielkiej wojny,a jako że ten temat od jakiegoś czasu jest dla mnie bardziej interesujący staram się zbierać wszelkie informacje dotyczące 1 woj.światowej.W sumie Jeżów nie jest taki tak daleko od miejsca mojego zamieszkania i warto się czegoś dowiedzieć.Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
obert8 Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Nie wszystko przekopane spoko ))))))))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.