zabi Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Witam!Jaki może być powód słabego zasięgu w wykrywaczu Nowaka z serii V? Mam do niego dwie cewki, 30 i 65 i zasięg jest bez róznicy, i na tej cewce i na tej, taki sam. Wykrywacze Nowaka słyną z dużych zasięgów a ten wykrywa przedmiot wielkości lampy naftowej na jakieś 30 cm... Proszę o pomoc...Pozdrawiam
madmax78 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Od początku nie chodził dobrze, czy zasięgi spadły podczas użytkowania ?
zabi Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Ciężko mi kolego powiedzieć ponieważ niedawno kupiłem go używanego, sprzedający zarzekał się że jest wszystko ok.
draven85 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Kupowałeś Nowaka , który jakiś czas temu był na allegro? Koleś kupił go i po jakimś miesiącu sprzedawał dalej, jeśli to ten to może coś z nim faktycznie nie tak...
zabi Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Tak, jakiś miesiąc temu kupiłem. Tylko nie zamierzam go sprzedawać dalej, tym bardziej że poszedł za grosze. Co może być przyczyną? A może to kwestia ustawień jest? Myślę że jakiś elektronik z tym da sobie rade bez problemów, bo nie chce go dawać do p. Zbyszka bo wiadome ogólnie co się z nim ostatnio dzieje i najprawdopodobniej już wykrywki nie dostane z powrotem. Proszę panowie o pomoc.Pozdrawiam
madmax78 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Jakiej pomocy konkretnie oczekujesz ? Znasz sie na elektronice ?Jeżeli nie, to poprosiłbym o pomoc jakiegoś elektronika. W pierwszej kolejności, szukałbym uszkodzenia mechanicznego a następnie powymieniał układy scalone i tranzystor sterujący cewką. Czy wykrywacz posiada przełacznik lub przycisk NORMAL-KOLOR ....czy coś podobnego ?
zabi Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Niestety na elektronice nie za bardzo, jakieś tylko takie ogólne mam pojęcie o tym, ale z chęcią przyda się każda pomoc, wtedy będę miał ogląd czy jestem sam w stanie to zrobić czy jednak elektronik będzie potrzebny. Nie wykrywacz nie ma takiego przełącznika, jak jest miernik głębokości to przy nim są dwie diody - zielona i czerwona, one rozróżniają z jakim metalem mamy do czynienia i można ich czułość także regulować pokrętłami, które są przy diodach.
madmax78 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Jeżeli nie jesteś mocny w elektronice, to Twoja interwencja wewnątrz tego sprzętu, prawdopodobnie pogorszy sprawę, (bez urazy ), aczkolwiek, jeżeli masz możliwość dostania sie do elektroniki, to zerknij czy układy są w podstawkach. Zdaje mi się, że posiadam schemat takiego wykrywacza i jeżeli inne środki zawiodą, mógłbym do niego zajrzeć. W razie co skontaktuj się ze mną.GG 10191556
Klucznik Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 WitamKrecenie samemu rdzeniami tylko pogorszy sprawee,tak wlasnie zrobilem z moim.Rozwiązaniem jest podjechac do Myszkowa i P.zbyszek na miejscu usunie wade,nawet za dziękuje.Klucznik z klucz
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.