zabi Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Witam!Jaki może być powód słabego zasięgu w wykrywaczu Nowaka z serii V? Mam do niego dwie cewki, 30 i 65 i zasięg jest bez róznicy, i na tej cewce i na tej, taki sam. Wykrywacze Nowaka słyną z dużych zasięgów a ten wykrywa przedmiot wielkości lampy naftowej na jakieś 30 cm... Proszę o pomoc...Pozdrawiam
madmax78 Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 Od początku nie chodził dobrze, czy zasięgi spadły podczas użytkowania ?
zabi Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Ciężko mi kolego powiedzieć ponieważ niedawno kupiłem go używanego, sprzedający zarzekał się że jest wszystko ok.
draven85 Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 Kupowałeś Nowaka , który jakiś czas temu był na allegro? Koleś kupił go i po jakimś miesiącu sprzedawał dalej, jeśli to ten to może coś z nim faktycznie nie tak...
zabi Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 Tak, jakiś miesiąc temu kupiłem. Tylko nie zamierzam go sprzedawać dalej, tym bardziej że poszedł za grosze. Co może być przyczyną? A może to kwestia ustawień jest? Myślę że jakiś elektronik z tym da sobie rade bez problemów, bo nie chce go dawać do p. Zbyszka bo wiadome ogólnie co się z nim ostatnio dzieje i najprawdopodobniej już wykrywki nie dostane z powrotem. Proszę panowie o pomoc.Pozdrawiam
madmax78 Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 Jakiej pomocy konkretnie oczekujesz ? Znasz sie na elektronice ?Jeżeli nie, to poprosiłbym o pomoc jakiegoś elektronika. W pierwszej kolejności, szukałbym uszkodzenia mechanicznego a następnie powymieniał układy scalone i tranzystor sterujący cewką. Czy wykrywacz posiada przełacznik lub przycisk NORMAL-KOLOR ....czy coś podobnego ?
zabi Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 Niestety na elektronice nie za bardzo, jakieś tylko takie ogólne mam pojęcie o tym, ale z chęcią przyda się każda pomoc, wtedy będę miał ogląd czy jestem sam w stanie to zrobić czy jednak elektronik będzie potrzebny. Nie wykrywacz nie ma takiego przełącznika, jak jest miernik głębokości to przy nim są dwie diody - zielona i czerwona, one rozróżniają z jakim metalem mamy do czynienia i można ich czułość także regulować pokrętłami, które są przy diodach.
madmax78 Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 Jeżeli nie jesteś mocny w elektronice, to Twoja interwencja wewnątrz tego sprzętu, prawdopodobnie pogorszy sprawę, (bez urazy ), aczkolwiek, jeżeli masz możliwość dostania sie do elektroniki, to zerknij czy układy są w podstawkach. Zdaje mi się, że posiadam schemat takiego wykrywacza i jeżeli inne środki zawiodą, mógłbym do niego zajrzeć. W razie co skontaktuj się ze mną.GG 10191556
Klucznik Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 WitamKrecenie samemu rdzeniami tylko pogorszy sprawee,tak wlasnie zrobilem z moim.Rozwiązaniem jest podjechac do Myszkowa i P.zbyszek na miejscu usunie wade,nawet za dziękuje.Klucznik z klucz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.