am_08 Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Witam ! Nie znalazłem takiego tematu na forum więc postanowiłem założyć. Otóż, czytałem troszkę tych ustaw dotyczących broni i amunicji, czytałem też kto może dostać broń a kto nie. Wydaje się, że to wszystko kolorowo wygląda. Załóżmy, że spełniam te wszystkie warunki. I wniosek o podanie broni trzeba składać normalnie na Komendzie ? Broń chciałbym mieć do celów sportowych. Sprawa by powiedzmy wyglądała tak, że broń bym miał przetrzymywaną w klubie strzeleckim. Czy po przedstawieniu argumentów o strzelectwie sportowym przekonałoby ludzi, którzy takie pozwolenie wydają ? Słyszałem też, że są przeprowadzane jakieś testy psychologiczne, prawda ? Proszę abyście się wypowiedzieli na ten temat.Dziękuje i Pozdrawiam.am_08
Poszukiwacz bunkrów Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 Mógłbyś ich o tym przekonać ,gdybyś przeszedł te testy poprawnie.
qwert1403 Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 Niech Kolega zajrzy na Forum Broni Palnej.Jest bardzo trudno uzyskać pozwolenie na broń sportową.Nawet sportowcy mają z tym trudności.http://bron.iweb.pl/viewforum.php?f=75&sid=1aaac048b845ca89bfbec2dbf5abf464
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.