Gość Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Czołem.Czy ktoś z szanownych kolegów posiada replikę Stena zakupioną od wytwórców z Końskich ? (miejscowosć w kieleckiem) . Chętnie posłucham uwag co do ww repliki , w zamian jak ktoś reflektuje podeśle rysunki techniczne w pdf-ie stena MK II , razem około 60 stron . Przy okazji spytam o tłumik do stena i ewentualne wrażenia ze strzelania z ww broni. Pozdrawiam .
Monsun Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 To można strzelać z tych replik? Czy ja Cię dobrze zrozumiałem? PozdrMarcin
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Ja mam 5 minut drogi do Końskich a o żadnych strzelających replikach to nie słyszałem :) Masz jakieś dodatkowe informacje?bjar_1
Gość Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Czołem koledzy.Czy można strzelać to ja wam nie mówiłem,pytałem czy ktoś wogóle ze stena strzelał (chodzi o 80 letnich dziadków np. w powstaniu warszawskim bo przecież nie można posiadać broni ;-), nieprecyzyjnie sie wyrazilem i możnaby zrozumieć że te repliki są strzelające więc odpowiadam że nie są!!!! - to do kolegi Marcina .Adresu wytwórcy ani telefonu nie mogę podać bo sobie tego nie życzy ,ale jest on na giełdach w okolicy (zainteresowani znają temat) . Repliki są pięknie wykonane ,nadmieniam że lufa jest niedrozna a zamek uniemożliwia oddanie strzału,co do przeróbek - pozostawiam to do własnej interpretacji i nikogo do takowych nie namawiam .Pozdrawiam i pytam -czy ktoś posiada juz takareplikę ? Polecam allegro i hasło Sten ....
mietek Napisano 2 Marzec 2004 Napisano 2 Marzec 2004 Strzelać można jeszcze w krajach o normalnym prawie, ale ze stena akurat to nie strzelałem - choć z Mauzera, Mosina i LeeEnefielda to tak:DDDDD
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.