michkil Napisano 25 Kwiecień 2010 Autor Napisano 25 Kwiecień 2010 Witam. Dzisiejsze popołudnie i wieczór spędziłem na wertowaniu stron odkrywcy w poszukiwaniu taniego wykrywacza na militarkę. Jestem posiadaczem ACE 250 i chciałbym trochę zmian wprowadzić w tryb moich poszukiwań :)Generalnie po przewertowaniu dziesiątek postów dość pozytywne opinie zyskaliHS3 Smętek- na którego obecnie mnie nie stać i tym samym niestety odpada.Zostały Proton i Jabel. i tu konkretnie1. Na czym polega pseudodyskryminacja w Protonie2. Jakie są realne zasięgi Protona i Jabla w glebiepzdr Michał
antony89 Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 Polecam Protona omija złom typu gwoździe,kapsle itd. zasięg dobry np.bagnet z ok. 60cm ,duże przedmioty nawet powyżej 2 ma mniejsze typu 5gr 25cm.Jabel podobne osiągi ma ale nie ma tej dyskryminacji :) Pozdrawiam!
timki74 Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 Też chciałem Smetka,ale za drogi,wiec kupiłem Jabla uzywka niecałe 150 zł,a Proton 250...wiec różnica jest.Na Aledrogo wpisz Jabel,jden był tanio..Ja tam mam Jabla i jestem zadowolony,choć kopać trzeba wszystko,a powyżej 6 piszczy non stop,więc czułość tylko do 6,ten typ tak ma.
Saper93 Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 1. Nie wiem o co chodzi z pseudodyskryminacja, ale jak na moje oko to blef, gdyby byla dyskryminacja odrzucajaca nawet niewielkie kawalki zlomu to juz by grzmialo na forach...2. Podobne. Zalezy od doswiadczenia konstruktora. Pozdrawiam!
Jurek 66 Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 Saper nie sposób krytykować coś czego się nie posiada, jak czegoś nie miałeś w ręku to nie krytykuj,Proton posiada dyskrymę wielkościową, morze nie jest doskonała ale drobnicę wycina kwestią jest forma opanowania prostych ustawień.Pozdrawiam
antykor-art Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 Jeśli mogę coś zasugerować chociaż to stary temat, to w Jablu, obowiązkowo musicie dołożyć, zaraz po baterii, solidny stabilizator napięcia 9V, a baterię można mieć na 12V, inaczej wykrywanie metali to fikcja.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.