Szumsk Napisano 23 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2010 Witam.Kilka dni temu spotkałem się ze znajomymi również poszukiwaczami, i rozmawialiśmy o sposobach oczyszczania większych przedmiotowy takich jak hełmy itp. Ja twierdziłem, że najlepsza jest elektroliza a kolega się spierał, że KRET" czyli Soda Kaustyczna do czyszczenia rur również daje przyzwoity efekt. Ale przyznam, że mnie już wzięło" bo było trochę popijawy, i nie mogę se przypomnieć o jakim dokładnie sposobie mówił a chciałbym go wypróbować. Mówił coś o zawinięciu przedmiotu w folię aluminiową (czy coś w ten sposób) i moczeniu go w krecie". Niestety więcej nie pamiętam, czy ktoś z Was zna ten sposób ??? I czy mógłby mi go wytłumaczyć ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 23 Kwiecień 2010 Share Napisano 23 Kwiecień 2010 autoliza.....http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=autoliza&ws=txt&id_forum=4&forum=on-pozdro-Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:17 23-04-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.