maku955 Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Napisano 18 Kwiecień 2010 Ostatnio wpadły mi takie guziki , przez kogo używane? mają coś związanego z wojskiem? czy cywilne?
Czołg_7TP Napisano 19 Kwiecień 2010 Napisano 19 Kwiecień 2010 Ten pierwszy to guzik najprawdopodobniej angielski. Te dwa herby z trzema krzyżami to mogą być Murgatroyd, ewentualnie Lawton i znalazłoby się pewnie jeszcze kilka innych. Niestety słabo widać. Moje sugestie, to mógł być pułk wystawiony przez któryś z powyższych rodów. Jednak dziwi mnie, że dwie takie same tarcze. Przy herbie Lawton ta druga tarcza powinna być Hrabstwa Chester. Chyba, że pułk wystawiony t/z własnym sumptem.Ten herb na górze to raczej na pewno angielski.Proponuję szukać w tym kierunku.Pozdr.
maku955 Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 panowie ja tu próbuję się dowidzieć i zidentyfikować guziku a tu kłótnie:D
kopijnik2 Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 no cóż - trójczęściowa ciśnieniowa forma odlewnicza związana z piecem indukcyjnym - nijak inaczej nie pasuje...a pierwszy ma starą technologię dna-korpusu i nowe wykonanie powłoki powierzchni...i tylechyba, że patrzymy na różne obiekty...
tyfus Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 kłótni żadnych nie ma :)po prostu komuś dobre wychowanie pomyliło się sam nie wiem z czym, i dostał od tyfusa kartona .....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.