mikey44 Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Witam!Proximę mam od tygodnia, w terenie byłem jeden raz.W miejscu gdzie kopię jest pełno kulek, chyba ołowianych (szrapnele?) oj, nakopałem się trochę :).Chciałbym użyć dyskryminacji wybiórczej.Przy ustawieniach dyskryminacji wybiórczej +42 - +48 i +48 - +54 jest względny spokój (testowane w domu).I teraz pytanie:Co, oprócz tych kulek można ominąć tak ustawiając dyskryminację?(jaki rodzaj metalu)Szkoda coś ciekawego przegapić.Będę bardzo wdzięczny za rzeczowe odpowiedzi.Pozdrawiam Mikey44
mlynek27 Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Miałem Proximę. Najfajniejsze fanty wychodziły w tych zakresach które wyciełeś.
SaperDębica Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Kolego na kulki od szrapneli to za wysoko tniesz. W zakresie okolo 50 masz rozne ciekawe fanty. Ja wycinalem jak byly same luski 36-48 jesli mnie pamiec nie myli. Na kulki szrapnelowe to chyba piszczy Proxima od 20 do 30 jesli dobrze pamietam.
pawcion123 Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Co mogę ominąć?-prawdopodobnie wszystko co ciekawe!-wysoka dyskryma = zero lub mało fantów.pzdr.
grinch20 Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 wytnij sobie do +36 bo tak to wycinasz łuski blaszki mosięzne monety drobne rzeczy głównie
mikomak Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Witaj Mozesz zrobic jeszcze tak i to jest najlepsza droga zeby sie nauczyc poslugiwac z wykrywaczem R proxima.Ustaw sobie dyskryminacje wybiorcza na jeden kwadracik w prawo od zera nie pamietam ile tam jest dajmy nato ze +5 i wytnij ostatni czyli do + 90 wtedy nie bedzie ci wariowal na polu a jego zasieg wcale sie nie zmieni i rowniez znajdziesz srebro itd itd nastepnie dyskryminacje ustaw na +4 czy piec i czulosc 37 ja chodze w dynamiku na tych ustawieniach i jestem bardzo zadowolony a juz troche z wykrywkami chodze.
mikomak Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 a i bym zapomnial ustaw sobie dyskryminacje zeby miec dwa tony na kolor od 0+ i zelastwo od 0 do - z czasem zobaczysz jaka dyskryminacja ci odpowiada najbardziej ale wiedomo to wymaga czasu.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.