Skocz do zawartości

do posiadaczy tesoraków

saperfts

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam!
jestem posiadaczem tesoro cutlass II umax. sprzet byl kupowany w arizonie w stanach w 2001r. sprzet wiec jest juz troche uzywany. ostatnio mam pewne problemy z tym wykrywaczem tzn stracil zasieg, dyskryminacja glupieje. po delikatnym uderzeniu w cewke sprzet piszczy tzn wyje jak po znalezieniu metalu. nawet wystarczy lekko potrzasnac czy potrzec o jakas trawe czy gałąź . podejrzewam uszkodzona cewke albo przewod.
i teraz pytanie czy jakbym zmienil cewke od innego tesoraka pasowalaby? jesli ktos ma jakiegos tesoraka prosze o zdjecie wtyczki tej co idzie co puszki z elektronika. zastanawiam sie czy po zmianie cewki na inna sprzet dzialalby dobrze. u mnie sa akurat jest 5 bolczyków we wtyczce.
jak macie jakiekolwiek sugestie piszcie
pozdrawiam michal
Napisano
Cewka musi być od detektora tesoro który pracuje na tej samej częstotliwości i ma taka samą wtyczke.Jeżeli kupiłeś w stanach to tesoro ma dożywotnią gwarancje ,wysyłasz i po problemie.
Napisano
Cewkę możesz zmienić tylko jeśli detektor ma manualne strojenie do gruntu. Może cewka jest rozszczelniona i wilgotna wewnątrz, ewentualnie wilgotna elektronika? Tak, wogóle to czekajcie na Raneda lub kol. Brz...cz. Napewno coś konretniej mogą powiedzieć.
Napisano
Najlepiej jest cewkę naprawić w kraju. Gdyby nie było możliwe naprawienie (rzadkie przypadki) to jest jeszcze kilka innych roziązań. Gdzie i jakie są te inne rozwiązania mogę podpowiedzieć tylko poza forum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie