saperfts Napisano 13 Kwiecień 2010 Autor Napisano 13 Kwiecień 2010 witam!jestem posiadaczem tesoro cutlass II umax. sprzet byl kupowany w arizonie w stanach w 2001r. sprzet wiec jest juz troche uzywany. ostatnio mam pewne problemy z tym wykrywaczem tzn stracil zasieg, dyskryminacja glupieje. po delikatnym uderzeniu w cewke sprzet piszczy tzn wyje jak po znalezieniu metalu. nawet wystarczy lekko potrzasnac czy potrzec o jakas trawe czy gałąź . podejrzewam uszkodzona cewke albo przewod. i teraz pytanie czy jakbym zmienil cewke od innego tesoraka pasowalaby? jesli ktos ma jakiegos tesoraka prosze o zdjecie wtyczki tej co idzie co puszki z elektronika. zastanawiam sie czy po zmianie cewki na inna sprzet dzialalby dobrze. u mnie sa akurat jest 5 bolczyków we wtyczce.jak macie jakiekolwiek sugestie piszciepozdrawiam michal
saperfts Napisano 14 Kwiecień 2010 Autor Napisano 14 Kwiecień 2010 nie nie akurat akumulatora nie mam tylko jest bateria ta duza 9V jedna. mam zawsze nowa pod reka. ale to nic nie zmienia
anRO Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Cewka musi być od detektora tesoro który pracuje na tej samej częstotliwości i ma taka samą wtyczke.Jeżeli kupiłeś w stanach to tesoro ma dożywotnią gwarancje ,wysyłasz i po problemie.
seeker Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Cewkę możesz zmienić tylko jeśli detektor ma manualne strojenie do gruntu. Może cewka jest rozszczelniona i wilgotna wewnątrz, ewentualnie wilgotna elektronika? Tak, wogóle to czekajcie na Raneda lub kol. Brz...cz. Napewno coś konretniej mogą powiedzieć.
Raned Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Najlepiej jest cewkę naprawić w kraju. Gdyby nie było możliwe naprawienie (rzadkie przypadki) to jest jeszcze kilka innych roziązań. Gdzie i jakie są te inne rozwiązania mogę podpowiedzieć tylko poza forum.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.