Jankes90 Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Witam forumowiczów. Zwracam się do Was z pytaniem czy ktoś z Was dysponuje może zasadami obowiązującymi przy sygnalizacji za pomocą chorągiewek?Konkretnie interesuje mnie system sygnalizacji wojsk radzieckich z czasów wojny, za pomocą chorągiewek czerwonej i żółtej. Chciałbym również prosić o zdjęcia takowych chorągiewek oraz pokrowca do nich. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam, Krzysztof Jankowiak.
Jankes90 Napisano 16 Kwiecień 2010 Autor Napisano 16 Kwiecień 2010 W internecie znalazłem miniaturki zdjęć przedstawiających chorągiewki i pokrowiec do nich. Ponawiam pytanie, czy ktoś może ma zdjęcia, które byłby w stanie coś więcej pokazać? Szukam również instrukcji do kierowania ruchem za ich pomocą.
Nadwojciech Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 Poszukaj regulaminów LWP z tej dziedziny np kompanii regulacji ruchu.Czym starsze tym lepsze ,na pewno regulaminy w tej dziedzinie zostały przejęte od Armii Czerwonej.A w tej kwestii od wojny nic się nie zmieniło. Pozdr.
Jankes90 Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 Dzięki uprzejmości Pana Marka Łazarza zdobyłem interesujące mnie materiały, instrukcje oraz szczegółowe zdjęcia. Bardzo dziękuję za pomoc.Pozdrawiam,Krzysztof Jankowiak
Nadwojciech Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 Jankes czy możesz potwierdzić moją teorie że regulaminy LWP są takie jak radzieckie czasu wojny?
Jankes90 Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 Przykro mi ale nie mogę, ponieważ nie mam dostępu do radzieckich regulaminów. Nie znam się więc nie wypowiem się w tej kwestii.Pozdrawiam.
Jankes90 Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 Ponieważ od Pana Marka dostałem polskie regulaminy, które mnie satysfakcjonują. (zapomniałem dopisać)
Nadwojciech Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 Ok ja jeszcze poszukam,jak coś znajdę to tu wrzucę.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.