mikael68 Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Patrząc na ulice na której powiewa tylko kilka flag spowitych kirem, zastanawiałem się czy staliśmy się bardziej wygodni i mniej patriotyczni?! Mojej Śp. babcia mówiła, że przed wojną prawie każdy wieszał flagę w dniu 3-Maja. Czyżby dzisiaj patriotyzm był powodem do wstydu i był niemodny? Troszkę nachodzą mnie smutne refleksje, czy jesteśmy w ogóle Polakami dumnymi ze swoich przodków i historii? Nie chcę nikogo prowokować i obrażać tylko piszę abyśmy się zastanowili czym dla nas jest patriotyzm, nic więcej. My odkrywcy pasjonujący się historią swojej ziemi i pamiątek z przeszłości, powinni dawać przykład patriotyzmu. Dodam, że flaga spowita kirem wisi przed moim domem od soboty i już niektórzy sąsiedzi wywieszają flagi czy się pytają gzie można kupić. Koszt flagi z reguły nie przekracza ceny 20-25 zł. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 nie nie wywieszam z tego względu że boje że dostane wyśmiany przez innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony Manero Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Ja zawsze wywieszam flagę, przy wielu okazjach i nie obchodzi mnie, czy to kogoś śmieszy, czy nie. P.S. Podobno jestem największym głupkiem tego Forum i też się tym nie przejmuję:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikael68 Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Proszę Moderatora o zablokowanie tego wątku. Z przykrością widzę, że zaczyna się niepoważna dyskusja o patriotyzm. Nie było moim zamiarem jątrzenie i kłótnia na forum. Dziękuję wszystkim. Grzegorz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.