mikael68 Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Patrząc na ulice na której powiewa tylko kilka flag spowitych kirem, zastanawiałem się czy staliśmy się bardziej wygodni i mniej patriotyczni?! Mojej Śp. babcia mówiła, że przed wojną prawie każdy wieszał flagę w dniu 3-Maja. Czyżby dzisiaj patriotyzm był powodem do wstydu i był niemodny? Troszkę nachodzą mnie smutne refleksje, czy jesteśmy w ogóle Polakami dumnymi ze swoich przodków i historii? Nie chcę nikogo prowokować i obrażać tylko piszę abyśmy się zastanowili czym dla nas jest patriotyzm, nic więcej. My odkrywcy pasjonujący się historią swojej ziemi i pamiątek z przeszłości, powinni dawać przykład patriotyzmu. Dodam, że flaga spowita kirem wisi przed moim domem od soboty i już niektórzy sąsiedzi wywieszają flagi czy się pytają gzie można kupić. Koszt flagi z reguły nie przekracza ceny 20-25 zł. Pozdrawiam.
cobrasaper Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 nie nie wywieszam z tego względu że boje że dostane wyśmiany przez innych
Tony Manero Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 Ja zawsze wywieszam flagę, przy wielu okazjach i nie obchodzi mnie, czy to kogoś śmieszy, czy nie. P.S. Podobno jestem największym głupkiem tego Forum i też się tym nie przejmuję:-)
mikael68 Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Proszę Moderatora o zablokowanie tego wątku. Z przykrością widzę, że zaczyna się niepoważna dyskusja o patriotyzm. Nie było moim zamiarem jątrzenie i kłótnia na forum. Dziękuję wszystkim. Grzegorz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.