max.p Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Witam mam górę od menażki i nie wiem jak najlepiej ją wyczyścić. Gdyby to chodziło o jeden metal to nie miał bym problemu ale tu są one połączone (aluminium i stal) i nie wiem jakie działanie przeprowadzić.Zastosowałem szukajkę ale nic ciekawego nie znalazłem.Z góry dziękuje za odpowiedzi.pozdro. max.p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2010 A to drugie zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2010 I co żadnych pomysów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Kwas szczawiowy by mógł być ? Amorze elektroliza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 kwas i nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Żadnen kwas. Janczar palnij się w łeb !Takie farmazony wypisujesz, że daj spokój. Na stalowym elemencie zrób elektrolize, a reszte menażki można wyczyścic cifem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Kwas na pewno odpada. Alu faktycznie Cifem można. Nie wiem tylko czy nie lepiej mechanicznie czyścić żelazo > szczotka druciana na wiertarce albo coś podobnego.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewald Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 w zadnym wypadku nie czysc aluminium szczotka bo jest z byt miekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 11 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Dzięki za podpowiedzi. A powiedzcie mi jeszcze czy warto to prostować czy zostawić tak jak jest?pozdro. max.p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.