max.p Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 Witam mam górę od menażki i nie wiem jak najlepiej ją wyczyścić. Gdyby to chodziło o jeden metal to nie miał bym problemu ale tu są one połączone (aluminium i stal) i nie wiem jakie działanie przeprowadzić.Zastosowałem szukajkę ale nic ciekawego nie znalazłem.Z góry dziękuje za odpowiedzi.pozdro. max.p
max.p Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Napisano 10 Kwiecień 2010 Kwas szczawiowy by mógł być ? Amorze elektroliza ?
Thomson. Napisano 10 Kwiecień 2010 Napisano 10 Kwiecień 2010 Żadnen kwas. Janczar palnij się w łeb !Takie farmazony wypisujesz, że daj spokój. Na stalowym elemencie zrób elektrolize, a reszte menażki można wyczyścic cifem.
Cyrograf15 Napisano 10 Kwiecień 2010 Napisano 10 Kwiecień 2010 Kwas na pewno odpada. Alu faktycznie Cifem można. Nie wiem tylko czy nie lepiej mechanicznie czyścić żelazo > szczotka druciana na wiertarce albo coś podobnego.Wojtek
ewald Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 w zadnym wypadku nie czysc aluminium szczotka bo jest z byt miekkie
max.p Napisano 11 Kwiecień 2010 Autor Napisano 11 Kwiecień 2010 Dzięki za podpowiedzi. A powiedzcie mi jeszcze czy warto to prostować czy zostawić tak jak jest?pozdro. max.p
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.