Mr.Vegas Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Witam kolegów. Ostatnio wybrałem się na wykopki z bateriami ok 60%. Z doświadczenia wiedziałem ze trzymały one stosunkowo długo do kilku miesięcy a były używane zaledwie miesiąc. Procenty spadały z minuty na minutę i po 30 minutach baterie były już rozładowane. Postanowiłem więc zakupić akumulatorki i ładowarkę. Po nocnym ładowania wybrałem się dziś na wypad i po włączeniu wykrywki wskaźnik wskazywał 90% naładowania choć były ładowane do pełna i w dość szybkim tempie ( ok. 1h ) już było tylko 65%. Co się może dziać ??? czy to wina wykrywy, baterii czy jakichś innych czynników ??? Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Vegas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauser90r Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Witam to nie wina wykrywki lecz akumulatorów, musisz je 3 razy rozładować na maksa i ponownie naładować, i będzie wszystko cacy ,po prostu nowe aku muszą przejść taki zabieg, wiem bo miałem taki sam problem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
BananaBoy Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 co do twojego problemu z szybko znikającymi procentami :) to ja u siebie zauważyłem że coś nie stykało w chwytaku do baterii po wyjęciu jedna z baterii była tak gorąca ze nie dało się praktycznie trzymać w reku a po ponownym włożeniu i poruszaniu bateriami w chwytaku wykrywka jeszcze sporo pośmigała na tych bateriach :) nie wiem czy to ci cos pomorze ale nigdy nie wiadomo:) a co do aku to mam to miałem to samo z nowymi. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 W pełni naładowane akumulatorki nigdy nie wskażą 100% po zainstalowaniu w detektorze.Dziękuję kol. Martian za lekcję ortografii oraz wypatrzenie nowego nazistowskiego zagrożenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Vegas Posted April 8, 2010 Author Share Posted April 8, 2010 Eastlegion - nigdy nie pokarze 100% ? Dlaczego ? Pozdro i dzięki za odpowiedzi ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 6x1,5=96x1,2=7,2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luger Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 Może być jeszcze jeden powód - błędne wskazanie. Proximy z początkowego okresu produkcji miały jakiś błąd oprogramowania, który objawiał się błędnymi wskazaniami stopnia rozładowania baterii. Szybki upgrade oprogramowania w Rutusie i dolegliwość znikła.Pozdrawiam L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.