mikus_t Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 chciałbym się dowiedzieć czy mogłbyc używany jako noż okopowy lub czy ktos widział jakis bardzo do niego podobny:)na kocny zakonczony był czym aluminowym ale czesc ta sie uteleniła i został tylko biały proszek
mikus_t Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 droga strona, klinka stalowa,rekojeść z rogu,miedzy jelcem a rekojescią kolorowa wkładka z chyba plastiku,przy zakonczeniu tez
mikus_t Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 znalezione na tych samych pozycjach co te przedmioty http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=669061#1041595
sobolaro Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 Witam, mi to wygląda na współczesny nóż myśliwski, zdjęcie obok przedstawia mój nóż, zauważ miejsce zaznaczone na mojej fotografii, konstrukcja twojego jest niemal identyczna, i końcówka aluminiowa ze stalowym rdzeniem.Pozdrawiam.
mikus_t Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 wszytko ok tyle tylko ze aluminium az tak szybko w normalnych warunkach sie utlenia...pozatym wykopałem go na pionowej scianie okopu i to na jakis 15 cm w głąb wiec chyba w ostatnim czasie nikt go tam niezgubił....chyba ze to jest jakis klasyczny wzor ktory był duzo duzo wczesniej produkowany??co wy na to??pozdro i dzieki
Pytanie
mikus_t
chciałbym się dowiedzieć czy mogłbyc używany jako noż okopowy lub czy ktos widział jakis bardzo do niego podobny:)na kocny zakonczony był czym aluminowym ale czesc ta sie uteleniła i został tylko biały proszek
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.