marekkom55 Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Napisano 5 Kwiecień 2010 Witam,pewnego razu jadąc do Ciboża za Pałckiem przy drodze zauważyłem samochód i dziewczyne która z ciekaościom oglądała hitlerowski hełm.Wracając zatrzymałem sie tam w świeżo odnowionym rowie lezały resztki roweru oraz kości.Mam pytanie w związku z tym czy wie ktoś cos na temat walk w tym rejonie?Słyszałem że stały tam flaki
feld Napisano 5 Kwiecień 2010 Napisano 5 Kwiecień 2010 było tu troche na ten temat.http://odkrywca.pl/ciborz,664996.html#664996
marekkom55 Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Napisano 5 Kwiecień 2010 Ale do Ciborza jest jeszcze kawałek drogi,a pod Pałckiem mogły walczyć inne jednostki.
Zenit Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 Najlepiej sprawdzić samemu:)Pamiętam jak dzisiaj skrzynie po amo do MG pod Ołobokiem wykopane podczas pogłębiania rowów melioracyjnych.Długo,długo tam leżały ale to 25 lat temu.Teraz bym je chętnie przytulił.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.