wiools Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Proszę o pomoc w identyfikacji. Marka, kraj pochodzenia, kaliber. Dzięki.
Skok Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 To może a chłopski rozum". Nabój kal 9mm (obojętnie czy 9x19 para, 9x18kurz/police/makarow nie mówiąc o bardzo silnym 9x25 export czy co tam jeszcze) ni może być wystrzelony (albo inaczej może być wystrzelony tylko raz :-) ) z tak małej broni. Jest po prostu na to za silny i odrzut rozwalił by broń ( i prawdopodobnie poranił strzelca)Pozdr
Luftlander Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 a chłopski rozum" jak to załadować jakąkolwiek 9-tką jak to ma lufkę na 6,35 o magazynku nie wspomnę...?
Skok Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Oczywiście, że nie mógł zmierzyć kalibru bo fotkę ma gość z netu. CO do strzelania amunicją 9mm to radze trochę poczytać o konstrukcji pistoletów powtarzalnych oraz o amunicji pistoletowej. Odrzut amunicji 9x18 makarow może nie jest tak duży jak w przypadku amunicji karabinowej czy też pistoletowych skrajności w rodzaju .50 Action Express ale jest wystarczająco silny żeby nie dało się zastosować tego naboju w tak małych konstrukcjach jak ta z fotki. Fizyka się kłania.Pozdr i wesołych świąt
Luftlander Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Skok ja odniosłem się do wypowiedzi Pablo tylko może niefortunnie ciebie zacytowałem.
Pablo.wpl Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 ja sugerowałem 9mm nie mając jakichkolwiek info na temat tej broni, więc co wam tak wadzi? że napisałem 9? i czy sam posiadacz nie mógł sprawdzić kalibru? bynajmniej zbliżonego... poza tym racja że nie dało by się z 9mm z tego strzelać, poza tym 9mm nie ma takiego dużego odrzutu.. nawet głupi PM wali jak wiatrówka.... czepneliście się nie wiem czego... mniejsza z tym.
wiools Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Proszę o pomoc w identyfikacji. Marka, kraj pochodzenia, kaliber. Dzięki.
Luftlander Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Walther model 2 produkowany 1913-15 kaliber 6,35mm.
Pablo.wpl Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 ta pokrywa zamkowa była orginalnie rozpołowiona? a kaliber to sam możesz sobie zmierzyć, zapewne 9mm
Skok Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Pablo jak byś z takiego maleństwa strzelił nabojem kal 9mm (wszystko jedno czy Para, kurz, czy makarow), to pokrywę zamkową" miałbyś wbitą w czoło.Wiools pistolecik fajny niestety podpada pod ustawę. Oczywiście fotka z netu?Pozdr
wiools Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Naturalnie:) Znaleziony w necie:) Pozdrawiam serdecznie.
Luftlander Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Wszystkie zdjęcia które umieszczam są z internetu.
Pytanie
wiools
Proszę o pomoc w identyfikacji. Marka, kraj pochodzenia, kaliber. Dzięki.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.