swojak Napisano 30 Marzec 2010 Autor Napisano 30 Marzec 2010 Potrzebuję informacji dot. Działalności Osmeckiego w latach 1917-1919, czyli okresie, kiedy działał w POW. Proszę o relacje, przypisy, linki, informacje, gdzie takowe szczegóły można trafić. Wszystko wskazuje na to, że nasz figurant był w danym okresie w Iłży. Informacje, jakie do mnie dochodzą, wskazują na dwa całkowicie różne powody jego pobytu tutaj. Proszę o pomoc.
wiking1000 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 WitamMoże kilka stron z tej książeczki trochę pomoże.Pozdrawiam
swojak Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Napisano 5 Kwiecień 2010 Bomba. Właśnie tego mi był potrzeba. Książeczkę znam, ze względu na przypis z książki Kto ratuje jedno życie... Polacy i Żydzi 1939-1945" wyżej wspomnianego Osmeckiego. Nawet ją zamówiłem, ale w związku z tym, że przebywam za granicą, nie mogłem jej przewertować. Dzięki wielkie.
swojak Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Napisano 5 Kwiecień 2010 W ramach podziękowania za udzielenie informacji wrzucam aktualne zdjęcia grobu Płk. Kazimierza Iranka Osmackiego znajdującego się na cmentarzu South Ealing w Londynie, wykonane w dniu dzisiejszym:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.