szczurek_1979 Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 Witam... wczoraj wykopałem takie oto osłonki na saperki. Były w ID... Zidentyfikowano je jako stalowe zastępcze osłonki na saperki, podobno nie często się je trafia, ja z dołka wyjąłem ok 10-11 szt, jednak tylko te 5 co widać nadawało się do zabrania... stan jak widać mocno skorodowane ale może jest jakiś sposób żeby je uratować...Więc proszę Was o poradę co z nimi zrobić żeby je jakoś zakonserwować... resztę fotek zaraz dodam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 a przy okazji... taki niezbędnik, prawdopodobnie stalowy, autolizą dam radę go trochę oczyścić? zachowały się ślady emalii na łyżce... jeżeli w ogóle to emalia była ;-)przy autolizie owijać to drutem alu czy może folia alu wystarczy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Marzec 2010 Share Napisano 30 Marzec 2010 pokrowce spróbuj elektrolizą,na początek popróbuj z najgorszym stanem,jak wyjdzie zadowalająco to reszta też pod prąd,co ma odpaść to i tak odpadnie.Niezbędnik miałem podobny,maznąłem fosolem ale z czasem się zaczął kruszyć i poszedł na alle razem z innym złomem za parę złotychAle był w o wiele gorszym stanie niż Twój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.