niechludow Napisano 28 Marzec 2010 Autor Napisano 28 Marzec 2010 średnica zewnętrzna 8mm, górna część odłamana, długość tego co pozostało 16mm. Myślałem że to łuska ale na ściankach ma ślady po gwincie lufy, wewnątrz pusta. W dolnej części sygnatura firmy Sellier & Bellot. Czy to płaszcz jakiegoś pocisku?
niechludow Napisano 28 Marzec 2010 Autor Napisano 28 Marzec 2010 średnica zewnętrzna 8mm, górna część odłamana, długość tego co pozostało 16mm. Myślałem że to łuska ale na ściankach ma ślady po gwincie lufy, wewnątrz pusta. W dolnej części sygnatura firmy Sellier & Bellot. Czy to płaszcz jakiegoś pocisku?
Tradytor Napisano 28 Marzec 2010 Napisano 28 Marzec 2010 zgadza się kawałek płaszcza od pocisku mysliwskiego
Pytanie
niechludow
średnica zewnętrzna 8mm, górna część odłamana, długość tego co pozostało 16mm. Myślałem że to łuska ale na ściankach ma ślady po gwincie lufy, wewnątrz pusta. W dolnej części sygnatura firmy Sellier & Bellot. Czy to płaszcz jakiegoś pocisku?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.