Mruk Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 WitamZamieszczam fotki mojej skrzyni na rakiety sygnalizacyjne(sądząc po wlepce;) mam pytanie jak ją można oczyścić z tej rdzy, co by jej po kilku latach do końca nie zjadła, oraz jak ją można zakonserwować? I mam prośbę, jeśli ktoś widział ją na zdjęciach archiwalnych z '39 to proszę o wstawienie ich tutaj, dzięki z góry za pomocPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Metal najlepiej byłoby wtórnie malować a do zabezpieczania wiem że WD 40 działa ale nie wiem czy na drewno. Na początek dobrze ją oczyść to na pewno nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 Tylko ja wtórnie malować nie chce;) zapomniałem dodać, że farbka też ma zostać oryginalna, a jak ją oczyścić, żeby nie zniszczyć to właśnie pytam;)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobolaro Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Kwas szczawiowy usunie nalot rdzy, a farba zostanie oryginalna.Tylko sądząc po rozmiarach skrzynki trochę by Cię to kosztowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Metal miejscowo fosolem i zmywać wodą. Drewno po umyciu napuścić olejem lniamym.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 dzięki, czeka mnie długa zabawa z tym fosolem;) ponawiam prośbę o jakieś fotki archiwalnePZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.